DISTRIBUIȚI

Ne mai despart doar câteva ore până când, pe scena Teatrului Național de Operă și Balet „Oleg Danovski“ din Constanța va începe drama bufonului Rigoletto de Verdi. Spectacolul de operă îl va avea ca invitat din Germania pe tenorul Ciprian Done. El va reda vocea frivolului duce de Mantua.

Pentru prima oară după plecarea în Germania, mai exact după șase ani, tenorul constănțean Ciprian Done va cânta din nou pe scena Teatrului Național de Operă și Balet „Oleg Danovski“. În această seară el va da glas personajului din Rigoletto de Verdi, contelui de Mantua, un iubitor de femei frumoase, un șarmant fără scrupule. Ciprian Done ne spune că este o încântare să cânte din nou pe scena de acasă.

„Sunt foarte fericit că am venit înapoi, colegii m-au primit cu brațele deschise, din păcate distanța este un picuț cam mare între locul meu actual de desfășurare a activității mele artistice, în Hamburg, Germania. Este o mare bucurie și o trăire foarte mare din punct de vedere emoțional să-mi revăd colegii, prietenii și familia, bineînțeles. Am activat aici din 2002, mai întâi la Filarmonica «Marea Neagră» , apoi în Corul Operei, în 2006 – 2007, apoi ca și solist până la plecarea mea în 2012“, afirmă tenorul.

Constănțeanul Ciprian Done ne spune că în Germania a descoperit succesul pe care îl aștepta, însă recunoaște că îi este mereu dor de familie, de prieteni și de căldura publicului de la țărmului Mării Negre în fața căruia a debutat.

„Din punct de vedere artistic eu zic că sunt împlinit, de exemplu, Opera din Hamburg este una dintre cele mai mari din Germania unde vin cei mai mari soliști ai lumii. Aici sala Operei este foarte mare, foarte impozantă, are în jur de 2.300 de locuri. Când vezi câteva mii de ochi asupra ta este ceva copleșitor“ susține Ciprian Done.

În rolul lui Rigoletto, bufonul lovit de blestem, de regrete, dar și de dorința nebună de a se răzbuna, va fi baritonul de la Opera Națională din București, Lucian Petrean. Așadar, nu ratați întâlnirea cu Rigoletto din aceasta seară, de la ora 19:00 la Teatrul Național de Operă și Balet „Oleg Danovski“ din Constanța.

Un material realizat de Silvia PASCALE