DISTRIBUIȚI

Repetițiile pentru spectacolul de operă „Rigoletto“ de Giuseppe Verdi au intrat în linie dreaptă la Constanța. Joi seara, pe scena Teatrului Național de Operă și Balet „Oleg Danovski“, baritonul Lucian Petrean va da viață personajului Rigoletto. Lucian Petrean este un artist care a lăsat misiunea teologică deoparte pentru a se dedica total scenei și publicului. În spectacolul de joi ne vom întâlni și cu unul dintre cei mai apreciați tenori ai României, Ciprian Done.

În hainele lui Rigolleto, personajul principal din opera în trei acte a lui Giuseppe Verdi se va îmbrăca, joi seara, baritonul Lucian Petrean. Rigoletto este un personaj memorabil, bufon de curte, tată iubitor, dar și un răzbunător fără milă. Toate fețele acestui erou le vom cunoaște prin forța, expresivitatea și vocea baritonului de la Opera Națională din București, Lucian Petrean.

„În 2010 a fost debutul meu pe scena Operei de la Cluj și chiar cu «Rigoletto», de aceea acest rol va rămâne în sufletul meu toată viața. Rigoletto, din dragoste pentru fiica lui, vrând să o protejeze de ducele care știm că era un iubitor de frumos, într-un final aproape că devine și un criminal“, descrie Lucian Petrean personajul pe care îl va interpreta.

Artistul originar din Bistrița, Lucian Petrean a declarat pentru Radio Constanța că înainte de a fi bariton a fost preot. A slujit atunci altarului, dar acum slujește frumosului, prin muzică, altfel spus, tot lui Dumnezeu, doar că sub o altă formă.

„Atâta timp cât faci faci din suflet și tot ceea ce faci treci prin filtrul inimii, nu este greu nicăieri. În ambele situații trebuie să-l slujim pe Dumnezeu, să-i slujim pe oameni, iar pentru mine aici este tot o slujire, pentru spectatori. Este slujirea mea față de acești oameni care vin să ne asculte, să ne aplaude, și efectiv eu mă hrănesc cu aceste aplauze ale lor“, mărturisește artistul.

Rolul Gildei, delicata fiică a lui Rigolleto este interpretat de soprana constănțeană Laura Eftimie.

„Invităm publicul să vină joi seara în sala Teatrului Național de Operă și Balet «Oleg Danovski» pentru a audia această operă superbă“, a declarat Laura Eftimie.

În spectacolul de joi, de la ora 19:00, ne vom întâlni și cu binecunoscutul tenor Ciprian Done care va reda vocea frivolului duce de Mantua. Ciprian Done a evoluat mulți ani pe scena constănțeană, iar în prezent se bucură de succes și de aplauzele publicului în Germania.

Un material realizat de Silvia PASCALE