DISTRIBUIȚI

Altețele lor regale, Principesa Margareta a României și Principele Radu s-au întâlnit luni, cu elevii Colegiului National de Arte „Regina Maria“ din Constanța. Copiii au primit cu autograf 700 de cărți. Evenimentul axat pe donație de carte se înscrie în programul național de lectură Cărțile Copilăriei inițiat de Asociația Curtea Veche.

După o perioadă de 11 ani de la prima vizită, Alteța Sa Regală, Principesa Moștenitoare Margareta a României a revenit la Colegiul Național de Arte Regina Maria din Constanța. A dăruit copiilor aproximativ 700 de cărți.

Cei mici vor descoperi astfel o poveste despre „Margareta a României, O principesa în serviciul țării regăsite“.  Alteța sa a vorbit și despre prima carte pe care a citit-o în copilărie.

„Cred că a fost o carte despre un cal negru care se numește Black Beauty. Ca de obicei, copiii sunt speranța noastră pentru țara noastră. Sunt plini de vigoare și de bun simț“, a remarcat principesa moștenitoare.

Și Principele Radu le-a transmis copiilor și dascălilor de la Colegiul Național de Arte „Regina Maria“ un mesaj.

„Cartea ne unește și ne unește pe toți coroana română, cea care ne aduce aminte în fiecare zi că nu ne-am născut ieri ca națiune, că avem, ca și orașul dumneavoastră, 150 de ani de existență modernă, consolidată de iubire, de generozitate, de afecțiune și de noroc de la Cel de Sus, pentru că astăzi în Constanța vorbim limba română“, a afirmat principele Radu.

Copiii prezenți la eveniment au declarat că nu vor uita întâlnirea cu Principesa Margareta. Mai mult decât atât au spus că îi vor urma exemplul și că vor citi în fiecare zi.

Reporter: Ce te-a impresionat cel mai mult?

Elevă: Mi-a plăcut cum i-a întâmpinat pe părinți, să ne provoace mai mult să citim și să intrăm în poveste.

Reporter: Ție îți place să citești?

Elevă: Da

Reporter: Obișnuiești să citești în fiecare zi?

Elevă: Da

Elevă: Voi rămâne cu o impresie foarte plăcută că a venit la noi în școală și că ne-a binecuvântat pe noi.

Evenimentul de astăzi se înscrie în programul național de lectură Cărțile Copilăriei inițiat de Asociația Curtea Veche. Până în prezent au fost împărțite în mai multe localități din țară aproximativ 20.000 de carti pentru copii.

Un material realizat de Silvia PASCALE