DISTRIBUIȚI

Deși nu ne place acest lucru, în câteva săptămâni va fi nevoie să schimbăm pneurile, să facem pârtie cu lopata, să schimbăm lichidul de parbriz cu unul rezistent la temperaturile scăzute și să căutam loc pentru depozitarea cauciucurilor de vară.

Cea mai importantă schimbare pe care trebuie să o facă un şofer constă în înlocuirea anvelopelor de vară cu cele de iarnă. Această operaţiune trebuie făcută pentru că ţine, in primul rand, de siguranţa personală şi a celor care sunt în maşină.

Cea mai simplă metodă pentru a depozita cauciucurile de vară pe timpul sezonului rece este să apelam la un hotel de anvelope. De obicei marile lanţuri de vulcanizări oferă şi servicii legate de depozitare a anvelopelor şi putem obţine un preţ mai bun dacă facem şi înlocuirile la firma respectivă.

La un hotel de anvelope preţurile sunt calculate în funcţie de tipul şi dimensiunea pneurilor. O medie a preţurilor pentru anvelope pe 15 şi 16 inchi, în orasele mari din tara noastra, duce la un cost lunar cuprins între 14 şi 18 lei pentru depozitare, în timp ce pneurile 4×4 şi cele cu jante pot fi depozitate cu 20-22 lei.

Dacă nu aveti buget pentru un hotel de anvelope, dar detineti ceva spaţiu liber prin casă, trebuie să ştiti că anvelopele trebuie depozitate conform unor reguli. E bine să ştii acestea nu trebuie puse una peste alta pentru că se deformează în timp. Ideal ar fi să le aşezati una lângă alta, dacă spaţiul va permite.

Dacă aveti 2 seturi de jante, după ce dati jos de pe maşină jantele echipate cu cauciucuri de vară şi aveți grijă să aibă presiunea recomandată de producător, le puteţi depozita una peste alta.

Un material realizat de Daniel HARALAMBIE