DISTRIBUIȚI

Alteţele lor regale, principesa Margareta şi principele Radu se vor afla duminică, 22 octombrie, la Albeşti.

Cele două feţe regale vor participa la sărbătoarea Târgul de toamnă de la Albeşti, dar întâi vor poposi în satul Coroana (sat care aparţine, administrativ, de Albeşti), invitaţi de fosta învăţătoare, Maria Costandache.

Aceasta ne-a povestit că locurile au fost vizitate de regele Carol I şi Ferdinand al României şi că, potrivit unei legende, aici a fost găsit tunul din ţeava căruia a fost făcută coroana de oţel a regilor României:

„Pe aici au trecut și regele Carol I, a trecut și regele Ferdinand către Cadrilater să facă acolo colonizări și aici a circulat o legendă cum că un tun turcesc s-ar fi găsit pe aici pe undeva, prin împrejurimile satului, l-ar fi găsit un om din sat și că s-a hotărât ca din țeava acelui tun să fie turnată coroana de oțel. Se spune că pe aici a trecut și regele Ferdinand când s-a dat denumirea satului și atunci s-a hotărât ca acest sat să poarte numele Coroana de Oțel“, povestește învățătoarea Maria Costandache.

Comunicatul de presă al Școlii Gimnaziale „Ion Creangă“ din Albești

„ Şcoala Gimnazială Ion Creangă, Albeşti va invită duminică, 22 octombrie 2017 la Târgul FARMECUL ŞI BOGĂŢIILE TOAMNEI, care se va desfăşura la Centrul Cultural, începând cu ora 15:00.

După-amiaza va fi una de sărbătoare, aceasta debutând cu donaţia de carte din cadrul programului naţional de lectură „Cărţile copilăriei”, iniţiat de Asociaţia Curtea Veche. Elevii din comuna Albeşti vor primi 200 de volume potrivite vârstei lor. Evenimentele vor avea loc in prezenţa Alteţelor Lor Regale Principesa Moştenitoare Margareta şi a Principelui Radu ai României , ocazie cu care copiii vor primi volumul ” Margareta a României. O principesă în serviciul Ţării regăsite „, titlu nou lansat în colecţia „Regii şi reginele noastre” aparută la Curtea Veche Publishing, care prezintă povestea membrilor Familiei Regale a României pe înţelesul celor mici. Alteţele Lor Regale vor face o vizita şcolii din Coroana, ai cărei foşti elevi s-au bucurat de căldura şi sprijinul familiei regale ani de-a randul.

Programul va continua cu Târgul ” FARMECUL ŞI BOGĂŢIILE TOAMNEI „.
Vă asteptam cu drag, pentru a gusta din preparatele pregătite de gospodinele din comună, ce s-au intrecut în prepararea produselor specifice anotimpului autumnal. Evenimentul va fi şi unul caritabil, activitatea fiind cuprinsă în calendarul SNAC, iar o parte din produse vor fi donate familiilor nevoiase.

Vom împărtăși bucuria acestei zile cu partenerii educaționali din Bulgaria,Shabla,,cadre didactice de la Liceul,,Asen Zlatarov,, şi reprezentanți ai Consiliului Local, alături de reprezentați ai Inspectoralui Școlar Județean Constanța şi ai unităţilor şcolare din zonă.“

Un material realizat de Dana LEBED