DISTRIBUIȚI

Transportul public este blocat în Oradea, pentru a doua zi consecutiv, după ce negocierile privind majorarea salariilor şoferilor şi vatmanilor au eşuat, scrie radiocluj.ro. Aproximativ 120 de vatmani, şoferi şi mecanici se află în curtea Regiei de Transport Local şi refuză să meargă la muncă, mai scrie sursa citată.

Salariații solicită un venit de cel puţin 3 mii de lei net, iar în acest moment conducerea regiei de transport local Oradea oferă doar un spor salarial de 2 la sută, lucru care îi nemulţumeşte.

Protestatarii au cerut iniţial o majorare a salariului de bază de la 2.016 lei la 3.000 de lei, iar în timpul negocierilor au solicitat un salariu de 3.500 de lei.

Compania a oferit o majorare a salariului de la 2.000 la 2.270 de lei, de la 1 ianuarie 2018, dar angajaţii au refuzat.

Într-un comunicat de presă, OTL Oradea informează abonaţii, inclusiv pe cei care deţin abonamente pe traseele metropolitane, că, la reînnoirea acestora, valabilitatea se va prelungi cu numărul de zile în care activitatea de transport public urban şi metropolitan a fost întreruptă, la care se va adăuga în plus o zi, ca măsură compensatorie.

Sursa foto: wwww.radiocluj.ro