DISTRIBUIȚI

Asociațiile Produs de Cluj și Produs în Bucovina, organizează de vineri până duminică, 13-15 octombrie, pe platoul Sălii Sporturilor Horia Demian din Cluj-Napoca, prima ediție a târgului „Produs în Bucovina”.

Pe parcursul celor trei zile, clujenii vizitatori vor avea ocazia de a admira și gusta, pe lângă produsele deja cunoscute ale micilor întreprinzători clujeni, o largă varietate de produse bucovinene.

Nu vor lipsi, astfel, preparatele din carne, lactatele, produsele de panificație și patiserie, berea de casă, mustul, sucurile naturale, fructele, înghețata, mierea de albine și produsele apicole, precum și legumele sau murăturile. Lor li se vor alătura artizani pricepuți care vor prezenta costume populare, păpuși artizanale și podoabe tradiționale.

Punctul de atracție al târgului îl vor reprezenta însă cele două stâne tradiționale, specifice Bucovinei, care vor fi amenajate pe platoul Sălii Sporturilor.

În acest context, cunoscătorii bucătăriei românești și nu numai vor avea ocazia să „guste” Bucovina și Ardealul, delectându-se cu preparate la grătar sau la ceaun, unde vor avea ocazia de a descoperi și gastronomia etniilor conlocuitoare din Bucovina.

Nu în ultimul rând, pentru ca evenimentul să fie unul cât mai complex, Târgul de Toamnă „Produs în Bucovina” la Cluj va mai include spectacole de muzică și dansuri populare susținute de interpreți și formații folclorice, printre care și renumitul Ansamblu Artistic „Ciprian Porumbescu” din Suceava.

Sursa: www.radiocluj.ro