DISTRIBUIȚI

Cel mai bătrân panda în captivitate din lume, ursoaica Basi, a murit în China, la 37 de ani – echivalentul a peste 100 de ani umani -, au anunțat îngrijitorii săi în timpul unei ceremonii de rămas bun.

Această ursoaică, botezată Basi, a trăit mai mult decât suratele sale: urșii panda au o speranță medie de viață de aproximativ 20 de ani. Totuşi, specimenele aflate în captivitate pot trăi mai mult.

Animalul era o vedetă în China, unde fiecare dintre zilele sale de naștere era sărbătorită cu fast în fața camerelor video. În general, i se oferea un tort mare, adaptat la mărimea sărbătoritei.

Televiziunea publică a difuzat joi un reportaj live de la grădina zoologică din sud-estul Chinei, unde trăia Basi și unde a fost organizată o ceremonie funerară în onoarea ei.

”Cu inima grea, anunțăm solemn că celebra ursoaică panda Basi, mesager al prieteniei în China și în afara țării, a murit la 13 septembrie 2017, la ora 08:50, la vârsta de 37 de ani”, a declarat sobru, joi, Centrul de cercetare și schimb de panda uriaș din orașul Fuzhou, provincia Fujian.

Discuții

comments