DISTRIBUIȚI

Crucea Roșie Română va organiza sâmbătă cel mai mare curs de prim ajutor gratuit la nivel național cu ocazia Zilei Mondiale de Prim Ajutor.

Potrivit unui comunicat de presă al Crucii Roșii, 1.000 de persoane din 41 de reședințe de județ și din cele 6 sectoare ale municipiului București vor învăța timp de 6 ore tehnici de acordare a primului ajutor la sediile filialelor de Cruce Roșie.

Înscrierile se pot face pe pagina de Facebook a Crucii Roșii Române în limita locurilor disponibile pentru fiecare locație, cursurile din țară fiind suplimentate cu un curs de prim ajutor pentru jurnaliști organizat la Sediu Central al Crucii Roșii Române din București.

Tema din acest an este acordarea primului ajutor în caz de accidente domestice și se referă la toate evenimentele neașteptate care pot apărea acasă și pot provoca răni sau deces.

”Cu cât sunt mai mulți oameni care știu să ofere primul ajutor, cu atât o să ne simțim cu toții în siguranță. Crucea Roșie Română organizează în permanență cursuri de prim ajutor, însă realitatea ne arată că, indiferent cât de mulți oameni am instruit, încă se întâmplă multe tragedii care puteau fi evitate prin tehnicile învățate la aceste cursuri”, a declarat Ioan Silviu Lefter, director general al Crucii Roșii Române, potrivit comunicatului de presă.

Cursurile de prim ajutor au acoperire națională și certificare europeană.

„În cursul anului 2016, Crucea Roșie Română a răspuns unui număr crescut de solicitări venite de la diverse companii, instituții și persoane fizice, asigurând cursuri de prim ajutor unui număr de aproximativ 56 000 de persoane. Din acest total, 6.914 este reprezentat de elevi din clasele V—VIII și IX-XII care au făcut cursuri de prim ajutor gratuite și au participat la competiția ‘Sanitarii Pricepuți’, 7 684 de adulți care au participat gratuit la cursurile de prim ajutor, 8042 au participat la alte cursuri care au avut în componența lor și tehnici de prim ajutor și 30 129 de persoane care au participat la cursurile de prim ajutor cu plată”, se arată în comunicat.