DISTRIBUIȚI

Techirghiol este o alegere bună pentru petrecerea vacanţei, chiar şi în această perioadă, cu temperaturi moderate, datorită calităţilor nămolului sapropelic.

Lacul din oraş oferă un complex de factori terapeutici, cu efecte benefice în tratamentul bolilor reumatismale sau în afecţiunile post traumatice.

Ne vorbeşte despre ele directorul medical al Sanatoriului Balnear Techirghiol, dr. Elena Ionescu:

„Tratăm cu succes hernia de disc lombară, cervicală, împachetare generală de nămol și baie generală de nămol, iar în timpul sezonului estival, pe malul lacului, se aplică nămolul rece sub formă de băi reci. De fapt, este un compex terapeutic care conține nămolul, helioterapia și, bineînțeles, imersia în apa de ghiol. Expresia utilizată de pacienții tineri este: Îmi încarc bateriile pentru un an. Sigur, sunt și cazuri spectaculoase, când vin în cărucioare sau în cârje și pleacă pe picioarele lor.“

Dincolo de efectele terapeutice ale nămolului, resursa lacului constituie motiv de dispută.

După cea de-a doua dezbatere publică, organizată de autorităţile locale la finele lunii iunie, Agenţia Naţională pentru Resurse Minerale a început realizarea studiului aprofundat asupra lacului Techirghiol.

Primăria oraşului îşi menţine poziţia şi vrea să organizeze un referendum local, pentru a consulta populaţia cu privire la exploatarea acestei resurse naturale.

Discuții

comments