DISTRIBUIȚI

Adriana Trandafir – actriță: „Nu există nicio formulă care să ne dea rezultatul muncii nostre, nu există nicio formulă, nicio facultate nu dă talent, nici chiar cea de teatru. Nicio facultate nu te învață cum să ai succes, doar te șlefuiește și doar te face să înțelegi că teatrul înseamnă matematică și că prima condiție, în afară de sănătate, este să muncești“

A treia zi a Festivalului Internațional de Teatru Independent Constanța (FITIC) s-a deschis, la ora 12:00 fix, cu un workshop pe tema Artei Actorului. Artista Adriana Trandafir a fost cea care a vorbit elevilor și studenților despre munca de actor. Nicio facultate din lume nu dă talent, a precizat aceasta, ea doar șlefuiește. De aceea un actor va trudi toată viața pentru scenă, dar și pentru a fi în formă.

Adriana Trandafir – actriță: „Cu umor spuneam că eu cred că am călcat mai multe cămăși, am spălat mai multe podele și am cărat mai multe geamantane făcând teatru independent, decât în viața mea de zi cu zi. Este o experiență extraordinară faptul că ne putem întâlni și niște profesori și niște actori din mai multe centre universitare. Zic eu că cel mai mare câștig este acela că publicul vine în număr atât de mare și că am văzut cozi care îmi amintesc de vremuri apuse de care am și uitat și mi-am dat seama acum văzând lumea așezându-se la niște cozi interminabile în fața teatrului că au nevoie de noi, au nevoi de cultură, de iubire“.

Participanții au mărturisit că sfaturile primite îi vor ajuta pe tot parcursul carierei lor artistice.

„Mă ajută să-i văd pe actori, să învăț lucruri noi de la ei, tehnici“

Reporter: Ce înseamnă pentru tine lumea teatrului?

„Înseamnă o lume în care poți să fii orice îți dorești tu, trebuie doar să vrei și să muncești mult.“

„Am nevoie de un management al emoțiilor mai bun“.

Artista Adriana Trandafir i-a învățat pe tinerii din sală că un actor trebuie să fie atent la detalii, în fond teatrul este matematică, emoție și concentrare. Unui elev i-a fost testată capacitatea de a fi atent la detalii.

Adriana Trandafir – actriță: „Te rog să închizi ochii. Spune-mi, te rog, cum sunt îmbrăcată! Întoarce-te cu spatele! Să nu trișezi! Cum sunt îmbrăcată? Descrie-mă puțin! E actor și actorul trebuie să fie atent la detalii“

De astăzi și până sâmbăta viitoare, pe 9 septembrie, în fiecare zi, de la ora 12:00 și până târziu în noapte, constănțenii sunt invitați la Teatrul Național de Operă și Balet „Oleg Danovski“.

Pentru fiecare spectacol în parte, intrarea va fi liberă, în limita locurilor disponibile în sală, aproximativ 450.

Evenimentul este organizat de Asociația culturală Teatralia cu sprijinul Primăriei Constanța.

Un material realizat de Silvia PASCALE