DISTRIBUIȚI

Cântăreața de muzică ușoară, Marina Voica, împlinește astăzi 81 de ani. O vârstă frumoasă pe care o întâmpină cu optimism, cu multe proiecte muzicale, dar și cu bucuria de a fi aproape de Marea Neagră, atât de prezentă în cântecele sale. Artista a declarat, în exclusivitate, pentru Radio Constanța/Radio Vacanța că a iubit mereu acest oraș, dar nu a vrut să se mute permanent aici.

Motivul este ușor de ghicit. Și-a dorit ca întâlnirea cu marea să fie o sărbătoare, așa cum este și această duminică, de ziua ei.

„Sper să fiu sănătoasă, să trăiesc mult, știți că întotdeauna apar chestii imprevizibile, mai mult bune decât rele, mergem înainte, cum s-ar spune. Pregătesc niște cântece noi, s-ar putea să am un concert în octombrie la Sala Palatului. Acum, «proiectul» meu este să ajung la plajă, pentru că ador marea! Neîncetat mă întorc pe malul mării. Privesc marea ca pe o sărbătoare. Nu mi-ar plăcea să trăiesc aici, pentru că există și iarnă, iar iernile aici sunt geroase. Când aveam vreo 20 de ani, câte patru luni stăteam la mare. 20 de ani la rând am procedat așa. Eram Regina Mării, iar la Radio Vacanța tot timpul aveam concerte… patru luni stăteam, nici nu-mi plăcea să mă întorc acasă“, rememorează cu un zâmbet nostalgic în glas, celebra solistă.

Artista Marina Voica s-a născut la 3 septembrie 1936 în localitatea Ivanovo, in URSS. S-a lansat în România în anul 1960, la TVR, și a devenit, la scurt timp, una dintre cele mai iubite cântărețe de muzică ușoară. Primul compozitor care i-a încredințat o piesă în limba română a fost Ion Cristinoiu, iar piesa ”Încredere” a cucerit la Mamaia marele Premiu. În 2013, de Ziua Regalității, în cadrul unei ceremonii ce a avut loc la Castelul Peleș, Marina Voica a primit din partea Casei Regale a României Ordinul Coroana României în grad de Cavaler. Decorația a fost înmânată de Alteța Sa Regală principesa Moștenitoare Margareta a României.

Un material realizat de Silvia PASCALE

1 COMENTARIU

  1. La multi și fericiți ani cu sănătate și cât mai multe sărbători la Marea neagra.Pentru noi,mai multe melodii și apariții TV
    .Te iubim,ne am născut și am crescut cu melodiile Dumneavoastră, stimată doamnă a muzicii ușoare românești.La multi ani

Comments are closed.