DISTRIBUIȚI

În perioada 30 august – 05 septembrie 2017, în Centrele de Agrement administrate de D.J.S.T. Constanța, se desfășoară taberele naționale ce au ca beneficiari 250 de tineri.

Centrul de Agrement „New Paradise” – Eforie Sud va fi gazda a 100 de tineri ce vor participa la tabăra națională „Democratin”, ediția a VII-a, proiect implementat de ONG „Together Everyone Achieves More” și reprezentanți ai altor ONG-uri din Constanța.

Obiectivul principal al proiectului este dobândirea de către tineri de noi abilități prin metode nonformale, din care menționăm: asumarea de responsabilități, munca în echipă, management asociativ.

Tabăra Națională „Și eu pot fi antreprenor” se desfășoară in Centrul de agrement „2 Mai”, beneficiari fiind 50 de tineri ce vor fi inițiați în managementul situațiilor de risc, achiziții publice, constituire de firme, întocmirea planurilor de afaceri, dar și în metodologia de atragere a surselor de finanțare guvernamentale și comunitare. ONG-urile care implementează proiectul sunt: CREPS, PROCIVITAS și Asociația Studenților și Medicilor Voluntari.

Centrul de agrement ”Luminița” – Eforie Nord se întoarce la istoria românilor împreună cu 100 de tineri în cadrul taberei naționale ”Geto-Dacii”. ONG-ul România Dacia Casa Noastră îi va ajuta pe tineri să intre în atmosfera strămoșilor noștri, dar și să încerce să înțeleagă viața din antichitate în zona Dobrogea – Moesia Inferior.

Organizatorii speră ca tinerii să dobândească și mai multe abilități în ceea ce privește munca în echipă, olărit, pictură, tehnici de luptă specifice romanilor, dacilor, gladiatorilor. Obiectivele turistice pe care tinerii le vor vizita: Capidava, Histria, Adamclisi.

Tot în această perioadă se va încheia și tabăra tematică „Petrece vara la mare” de care beneficiază 250 de tineri, tema ultimei activități din proiect fiind „Împreună antidrog” – prevenție și viață sănătoasă.

Toți acești tineri prezenți în centrele de agrement vor beneficia și de promovarea unor inițiative legate de programul ERASMUS+ și programul suport EURODESK.