DISTRIBUIȚI

Mai multe echipe de comisari din cadrul structurii „ANPC – Comandament Litoral 2017” au efectuat, luni seara, cinci acțiuni de control la unități de alimentație publică din Satul de Vacanță din Constanța.

Ca urmare a deficiențelor constatate pe timpul acțiunilor de control au fost aplicate patru amenzi contravenționale în valoare de 39.000 lei și două avertismente, iar la o unitate s-a dispus măsura complementară de oprire temporară a prestării serviciului de alimentație publică.

Pe timpul verificărilor au fost constatate loturi de materii prime nesigure utilizate în prestarea de servicii, respectiv 168,5 kilograme în valoare de 1.960 lei.

Dintre produsele nesigure enumerăm: mici din carne de porc cu data limită de consum depistată din 13.08.2017 și 14.08.2017; jumătăți de piept de pui dezosat cu data limită de consum depistată din 25.08.2017; pastramă de oaie fără os degresat cu data limită de consum depistată din 20.07.2017.

Mici formați și carde din diferite sortimente fără elemente de identificare și caracterizare, neputându-se stabili încadrarea în termenul de valabilitate, situație în care produsele sunt potențial periculoase.

S-au constatat abateri de informare – în listele menu nu se specificau în mod distinct ongredientele cu posibil efect alergen. De asemenea, în spațiile frigorifice graficele de monitorizare a temperaturilor nu erau completate la zi.

Loturile de produse cu deficiențe au fost interzise la utilizare și retrase din circuitul consumului uman.