DISTRIBUIȚI

39 de copii din Sulina au participat gratuit, vara aceasta, la o tabără de pictură, iar lucrările lor vor fi expuse la sediul bibliotecii din oraş, dar şi într-o galerie din capitală.

Este al doilea an la rând, când copiii din Sulina sunt implicaţi în diferite activităţi recreative, în vacanţa de vară, graţie unui proiect susţinut de primăria oraşului şi Asociaţia Montage Bucureşti.
Coordonatorul proiectului, profesorul Anca Maria Ciofîrlă:

„Ne dorim să le oferim copiilor, în perioada vacanței școlare, timp de un an, un curs de artă care să fie susținut de profesorii care se ocupă de așa ceva, în care să le aducem culori, în care să le aducem cunoștințe noi, iar la sfârșit să le organizăm o serie de expoziții: una la Sulina și una la București și, dacă se poate, să continuăm cursul acesta printr-un catalog și ne-am dori, dacă vom strânge sufieciente fonduri, să-i și ducem pe undeva și să-i plimbăm pe copii“.

Copiii au vârste cuprinse între 5 şi 14 ani şi au petrecut în medie câte 4 ore pe zi învăţând să picteze.

Cei 4 profesori coordonatori, de la Liceul de Arte Plastice Nicolae Tonitza din Bucureşti, le-au pus materialele la dispoziţie şi spun că printre cei mici sunt destui care ar putea urma cursurile unei şcoli de arte.

Evenimentul intitulat „Culorile Sulinei” a fost organizat de şcoala centrală din Sulina, Primăria oraşului Sulina şi Asociaţia Montage din Bucureşti.

Tabăra de artă se va încheia pe 29 august.

Foto – ilustrativ