DISTRIBUIȚI

Începând din sezonul estival 2018, una dintre cele mai populare plaje din municipiul Constanța – Trei Papuci , va avea rampe de acces pentru persoanele cu dizabilități. Proiectul aparține unei organizații non-guvernamentale, iar lucrările de amenajare au început deja de anul acesta.

Pe 29 august, toți cei interesați de acest proiect sunt așteptați, începând cu ora 11:00, în zona plajei Trei Papuci (intersecția str. Yokohama și str. Salonic, zona cartierului Consilieri) pentru a admira primele echipamente care vor dota plaja și parcul terapeutic.

Proiectul iniţiat de psihologul constănţean Adrian Gemănaru, se va întinde pe 22.000 de metri pătraţi de nisip şi va cuprinde mai multe zone terapeutice, atât pentru persoanele cu dizabilităţi, cât şi pentru turiştii care vor să le ofere o mână de ajutor oamenilor aflaţi în plin proces de recuperare.

Centrul Psihologic “Marea Neagră” – organizatorul proiectului în valoare de 100.000 de Euro – va amenaja, de mâine, primele zone din cele 16 disponibile.

Vor fi, între altele, un panou de sticlă, care va putea fi pictat de 8 copii în acelaşi timp, un instrument muzical gigant din bambus, o cascadă în mărime naturală, dar şi perdele în culorile curcubeului, din texturi diferite, ce vor fi dispuse în zona de stimulare tactilă.

Reamintim faptul că prima plajă accesibilă persoanelor cu deficiențe motorii a fost inaugurată chiar în această vară, la intrare în stațiunea Mamaia, în zona hotelului Malibu. De ea se bucură deja, în fiecare zi, numeroși constănțeni, dar și turiști pentru care, până anul acesta accesul pe nisip era imposibil sau extrem de dificil.

Citește și…
MAMAIA/VIDEO: A fost inaugurată prima plajă din România amenajată special pentru persoanele cu dizabilități