DISTRIBUIȚI

Proprietarii unităţilor de cazare din Delta Dunării spun că au avut o vară profitabilă, dar nici sezonul croazierelor nu poate fi neglijat.

2017 s-a marcat printr-o premieră: peste două sute de nave de croazieră au tranzitat din aprilie până acum Portul Tulcea şi alte 100 se pregătesc să acosteze în inima celui mai nou pământ românesc, până în luna octombrie anul acesta.

Căpitanul Portului Tulcea, Dan Ichim, spune că „până astăzi, în portul Tulcea au sosit 124 de nave de croazieră internațională, cu un număr de 17.717 turiști. Pe lângă acestea, portul a fost tranzitat de 102 nave de croazieră care au avut ca destinație Sulina și Sfântu Gheorghe. Sub aspectul siguranței turiștilor, de când a început această formă de turism în zona noastră, navele care aduc turiștii nu au fost implicate în evenimente de navigație“.

Nici Aeroportul Internaţional Delta Dunării din Tulcea nu a dus lipsă de pasageri.

Zeci de curse charter au făcut vara aceasta legătura între Delta Dunării şi restul Europei şi au transportat peste 3 mii de turişti, români şi străini.

Situaţia exactă o aflăm de la directorul aeroportului, Victor Tarhon:

„Aeroportul Internațional Delta Dunării din Tulcea a asigurat și vara aceasta transferul unor turiștide pe navele de croazieră care au oprit în portul Tulcea și ar fi de subliniat faptul că, față de anul trecut, numărul acestora este mult mai mare. Dacă în vara anului trecut au fost 501 pasageri procesați prin aeroportul nostru, anul acesta, până acum, vorbim de 3216 pasageri și să nu uităm că mai sunt câteva zile din luna august“.