DISTRIBUIȚI

Asociaţia Litoral-Delta Dunării în parteneriat cu Muzeul de Istorie Naţională şi Arheologie Constanţa organizează, în perioada 25-27 august cea de-a şasea ediţie a Festivalului Antic Tomis, eveniment cultural-istoric ce evocă tradiţiile şi obiceiurile din perioada de elenistico-romană a cetăţii.

Ediţia din acest an a festivalului se va desfăşura în Parcul Carol, situat la baza Edificiului roman cu mozaic, de pe Bulevardul Termele romane.

Conform programului, seria evenimentelor începe vineri, 25 augusţ de la ora 12.00, cu ateliere de reconstituire istorică, demonstraţii tactice şi antrenamente militare cu public.

La ora 17.30 va avea loc ceremonia de deschidere, urmată de reconstituirea luptei lui Spartacus cu romanii, de la Vezuviu (73 î.Hr.).

Sâmbătă, 26 augusţ de la ora 10.00 vizitatorii vor putea participa din nou la atelierele de reconstituire istorică şi demonstraţiile tactice iar de la ora 19.00, în cadrul atelierelor de reconstituire istorică va fi simulat asediul cetăţii Genucla (28 î.Hr).

Ziua a treia, duminică, 27 august, va începe la ora 10:00, cu atelierele de reconstituire istorică, demonstraţii tactice, antrenamente militare cu public.

La ora 12:00 se va desfăşura o nouă demonstraţie militară – lupta tomitanilor cu goţii (386 d.Hr.). La ora 15.00 va avea loc ceremonia de închidere, după care se vor continua atelierele de reconstituire istorică.

Scenele dinamice, de luptă, sunt organizate cu contribuţia membrilor asociaţiilor de reconstituire istorică: Asociaţia Culturală Tomis (Constanţa), Geto-Dacii Sudcarpatici (Piteşti) şi Legiunea IIII Scythica (Dobrici, Bulgaria).

Discuții

comments