DISTRIBUIȚI

Departe de confortul camerei de hotel sau de pensiune mulți turiști care ajung pe litoral aleg o cazare… la cort. Faptul că sunt aproape de mare, că pot lega prietenii cu alte familii care optează tot pentru camparea în mijlocul naturii sunt argumente suficiente. În plus, economisesc și bani.

Printre corturile bine ancorate într-un camping din Nordul Stațiunii Mamaia i-am întâlnit pe soții Eduard și Rodica din Buzău. Ascultau o melodie corală neobișnuită pentru o vacanță estivală. Una din cele interpretate de Grupul Song condus de regretatul Ioan Luchian Mihalea. Așa am aflat că Rodica a cântat în tinerețe într-unul din cele mai apreciate coruri din perioada comunistă. Prin muzica aleasă de ea, la cort, după bunul plac, vacanța nu poate fi decât reușită.

„Am cântat 10 ani de zile la corul Lira, ne place orice fel de muzică. Am ascultat corală, pe Ioan Luchian Mihalea, l-am ascultat de dimineață pe Ștefan Bănică Jr. Pentru mâine ne-am propus să cântăm muzică patriotică“, afirmă cu entuziasm în glas Rodica.

Și soțul ei, fost ghid turistic la Biroul Turistic pentru Tineret, fostul BTT, se bucură de avantajele vacanței la cort.

„Suntem așa de satisfăcuți că după un an de zile de muncă a dat Dumnezeu să reușim și noi să ajungem la mare. Nu suntem fițoși, nu ținem la etichetă, prefer să gătesc singur, îmi place să gătesc. Ce veți găti în această vacanță? Doar saramură de pește, pentru că micii, șnițelele le-am făcut de acasă“, ne-a destăinuit și Eduard, soțul Rodicăi.

Alături, o familie din Galați ne spune că nu ar da vacanța de la cort pe confortul camerei de hotel. Pe lângă avantajele financiare simt, în primul rând, natura mai aproape.

„Se face o economie, dar stai în aer liber, asta simți. Beau cafea și stau cu tălpile în iarbă, nu stau tot printre betoane, e altă atmosferă, e mai plăcut“, spune gălățeanca noastră.

Cei mai mulți dintre turiștii care optează pentru vacanța la cort spun că au făcut o tradiție ca vară de vară să vină la mare.

Un material realizat de Silvia PASCALE