DISTRIBUIȚI

O nouă operațiune de salvare la limită s-a desfășurat, miercuri, pe o plajă din Eforie Nord. Un tată care a ignorat steagul roșu de pericol arborat de salvamari pe plajă a trecut prin cea mai cumplită experiență, aceea ce a-și vedea cei doi copii zbătându-se pentru viață.

Bărbatul a intrat în apa agitată a mării împreună cu cele două fiice ale sale, una având un colac gonflabil. La un moment dat, cei trei au fost trași de curenți spre largul mării. Tatăl a reușit să iasă singur la mal și să ceară ajutor pentru copilele care riscau să moară înecate. Imediat ce omul a început să țipe disperat după ajutor, salvamarii au sărit în apă, iar odată cu ei zeci de turiști au intrat în mare pentru a forma un lanț uman care să împiedice ca cele două fetițe să fie luate de valuri. Una dintre ele a fost scoasă teafară din apă, însă cea de-a doua a fost mai aproape de a pieri înecată, ea fiind luată cu ambulanța în stare gravă.

Momentul a fost surprins de un cameraman amator și postat pe pagina de promovare turistică a orașului Eforie, Eforie Online.

De la începutul verii, pe litoralul românesc s-au înecat 18 persoane, dintre care doi copii. Șase dintre cazurile de oameni pieriți în valuri s-au înregistrat numai la Eforie, acolo unde, odată cu extinderea plajelor, s-a modificat și direcția curenților marini, care acum sunt mult mai periculoși – un motiv în plus pentru turiști să nu mai ignore avertismentele și rugămințile salvamarilor de a nu se îndepărta de mal, de a nu trece de geamanduri ori de a nu intra deloc în apă atunci când vântul bate cu foarte mare putere.

Discuții

comments