DISTRIBUIȚI

Târgul de carte Gaudeamus Litoral 2017 își închide porțile aproape de miezul nopții. Au fost 5 zile culturale cu zeci de evenimente editoriale, cu spectacole oferite de Orchestrele Radio și cu mii de turiști care și-au cumpărat cărțile preferate la prețuri imbatabile. Directorul Centrului Cultural Media Radio România, Attilla Vizauer a declarat că la această ediție s-a înregistrat un număr impresionant de vizitatori.

Sărbătoarea Cărților – Gaudeamus Litoral 2017 – a ajuns pe ultima sută de metri. În toate cele 5 zile, în Piațeta Perla din Mamaia, evenimentele editoriale s-au completat cu seri muzicale de excepție. Au concertat Orchestra Națională Radio, Big-Bandul Radio și Corina Chiriac, Orchestra de Muzică Populară Radio , dar și Adrian Romcescu alături de copiii talentați ai Constanței. S-au dat autografe și s-au vândut cărți în număr record. Directorul Centrului Cultural Media Radio România, Attilla Vizauer.

„Iată că ceea ce ne doream să devină 100 –a ediție a Gaudeamus, adică un eveniment cultural s-a dovedit, într-adevăr, un lucru împlinit. Faptul că întâmplarea a făcut să fie asociată această ediție cu aniversarea a 50 de ani de Radio Vacanța a făcut ca în acest an, în Piațeta Perla din Mamaia să vină foarte, foarte multă lume, un număr cred record, urmează acum să stabilim, să finalizăm datele, numărătorile, să luăm impresii de la editurile care cred că au făcut foarte multe vânzări. Din ce am văzut în aceste zile ca prezență a publicului în spațiul Târgului de carte Gaudeamus Litoral a fost ceva impresionant“, afirmă directorul Centrului Cultural Media Radio România, Attilla Vizauer.

Chiar dacă la ora 23:00, pe litoral, porțile Gaudeamus se închid pentru această vară, însă caravana cărților merge mai departe.

„Următoarea stație a Caravanei Gaudeamus este la București, va fi Târgul de Carte din Piața Universității, sperăm ca Primăria Bucureștiului să accepte propunerea noastră, este un târg dedicat cărții pentru învățătură“, a mai dezvăluit Attilla Vizauer

Târgul Gaudeamus – Carte școlară – se desfășoară în perioada 14- 24 septembrie. Urmează apoi Târgul Internațional Gaudeamus ce va avea loc în perioada 22 și 26 noiembrie.

Un material realizat de Silvia PASCALE