DISTRIBUIȚI

Angajații Pomacost au intervenit miercuri pentru a tăia de la rădăcină un copac din parcul „Oleg Danovski“. Asta după ce, ieri, o ramură de mari dimensiuni s-a rupt din cauza vântului puternic și a căzut peste două mașini parcate în dreptul colegiului „Mircea cel Bătrân“, provocându-le pagube serioase.

Angajații de la spații verzi au mers la fața locului pentru a evalua situația și se pare că acel copac este putred pe interior, iar simpla lui toaletare nu ar fi de ajuns, întrucât trunchiul fiind șubred, la o furtună mai puternică, pomul s-ar putea prăbuși cu totul rănind grav pe cineva sau avariind alte bunuri.

„Se taie doar un singur copac. Ieri, o ramură a acestui castan, din latura care dă spre liceul «Mircea cel Bătrân» s-a rupt și a căzut peste două mașini. Copacul părea verde. Noi am mers ieri am înlăturat creanga, iar uitându-ne la el ne-am dat seama că este gol pe interior. Am luat decizia înlăturării lui, pentru acolo sunt mașini parcate, se circulă cu copii prin parc“, a explicat șeful Serviciului Administrare Spații Verzi din Primăria Constanța, George Coman, pentru Radio Constanța.

Ieri, când una dintre ramurile principale ale castanului s-a prăbușit, până l-a înlăturarea ei și traficul în zonă, pe sensul spre Sala Sporturilor a fost blocat. Șeful Serviciului Administrare Spații Verzi a mai precizat pentru Radio Constanța că, într-o astfel de situație, este de datoria autorităților locale să se asigure că pericolul este complet înlăturat, pentru a nu risca adevărate tragedii.

Gerorge Coman a mai ținut să le transmită constănțenilor că Primăria Constanța nu se apucă să taie în mod abuziv arbori sănătoși, ci din contră, există o preocupare constantă pentru plantarea de noi copaci.

sursa foto: George Coman