DISTRIBUIȚI

Muzica orchestrelor Radio va acompania în acest an cartea, la Târgul Gaudeamus 2017. Lectura și muzica lui Vivaldi, Mozart sau Brahms vor face o echipă formidabilă în Piateța Perla din Mamaia, începând de astăzi, de la ora 20.00. Violoncelistul Răzvan Suma, directorul Orchestrelor și Corurilor Radio a declarat că prezenta artiștilor la mal de mare, departe de sala de concerte și de birouri va fi o experientă frumoasă.  În plus, abia așteaptă să se întâlnească cu publicul din stațiunea Mamaia.

Ne așteaptă seri de carte, seri de muzică de cea mai înaltă ținută, și seri de frumos, în Piateța Perla din Statiunea Mamaia. Ediția a IX-a a Târgului Gaudeamus Litoral 2017, care se desfășoară în perioada 12-16 august, le dă întânire iubitorilor de lectura și de muzică sub aceeași cupolă,  Gaudeamus 100. Violoncelistul Răzvan Suma, directorul Orchestrelor și Corurilor Radio consideră că apropierea de mare este experiență inedită pentru toți artiștii invitați.

„Orchestrele, și bineînțeles, directorul lor, sunt în concediu și vom lăsa birourile din București pentru nisipul mării. Cred că va fi o atmosferă foarte drăguță, foarte frumoasă și plină de cultură. Vom fi prezenți cu Orchestra Națională Radio, care va deschide acest periplu de aventuri culturale, muzicale. Suntem foarte mândri să ne asociem cu târgul Gaudeamus și cu Radio Vacanța care este la jumătate de secol și vom participa cu un repertoriu foarte accesibil, foarte plăcut pentru absolut toată lumea“.

În această seară, de la ora 20.00, orchestra Națională Radio, sub conducerea concert-maestrului Virgil Zvorșteanu ne va încânta cu acorduri de Vivaldi și Mozart, ritmuri de valsu, dansuri ungare, tango argentinian, dar și cu celebra arie Toreadorii din Carmen de Bizet. Și este doar începutul.

Pe data de 14 august vom avea un concert special al Big-Band-ului Radio, care o va avea ca solistă pe Corina Chiriac, cea care este o legendă nu numai pentru Radio Vacanța, ci și pentru întreaga Românie, iar pe 15 vom termina acest periplu muzical cu Orchestra Populară Radio care va avea o pleiadă de soliști și locali, din Dobrogea, dar și cu soliști care vor reprezenta cam toate zonele tării. R- Care este mesajul dumneavoastră pentru publicul Gaudeamus, pentru turiștii care vor găsi nu doar bucuriile pe care le oferă marea, ci și foarte multă carte și muzică? Este, bineînțeles, un mesaj cultural, vom acompania cărțile și cuvintele frumoase și cultura prin cultură muzicală, de toate tipurile, așa că, venim cu o paletă culturală foarte largă“.

Directorul Orchestrelor şi Corurilor Radio, violoncelistul Răzvan Suma, este  solist concertist al Orchestrelor şi Corurilor Radio din 2009. De-a lungul timpului a susţinut sute de recitaluri şi concerte în România şi în străinătate. În ceea ce privește profilul, repertoriul şi istoria Orchestrei Naţionale Radio acestea se definesc de aproape un secol de cultură naţională. Postul public de radio s-a înființat  în anul 1928 din iniţiativa, dar și sub conducerea compozitorului Mihail Jora.