DISTRIBUIȚI

Marea furioasă a adus astăzi, dis-de-dimineață, la mal trupul neînsuflețit al bărbatului de 45 de ani, dispărut în valuri, ieri, în dreptul unei plaje din Mangalia. Turistul, care se afla în vacanță cu soția și copilul, a intrat în apă ieri pentru a salva o mamă și pe fiica acesteia de numai 7 ani, care se avântaseră în mare deși salvamarii țin arborat deja de trei zile steagul roșu de pericol.

Bărbatul a reușit să salveze viețile celor două, care s-au și făcut nevăzute în mulțimea de oameni, odată ajunse tefere la țărm. Salvamarii au intrat după turistul de 45 de ani, au reușit chiar să ajungă la el, însă curenții mult prea puternici au reușit să-l tragă din nou la fundul apei. Zece scafandri militari de la ISU Dobrogea l-au căutat pe bărbat timp de aproximativ șapte ore, până la lăsarea întunericului. Astăzi, la răsăritul soarelui, trupul înecatului a fost scos pe valuri tot pe plaja Laguna.

Un alt caz de înec a avut loc astăzi, la primele ore ale dimineții, și în stațiunea Jupiter. Un turist din Craiova care s-a simțit suficient de curajos să ia valurile puternice în piept a pierdut lupta cu natura nemiloasă, fiind scos decedat de către scafandri.

Salvamarii din stațiunile din sudul litoralului, acolo unde steagul roșu de pericol este arborat de trei zile consecutiv, nu mai știu ce metode să aplice pentru a-i face pe oameni să conștientizeze pericolul la care se expun când le ignoră avertismentele. Numai de la începutul verii, în sudul litoralului românesc au pierit înecați 18 oameni, dintre care doi copii. În fiecare zi, salvamarii intervin în zeci de cazuri, reușind să salveze viețile celor care nu se tem de pericol. Doar în ultimele 24 de ore, salvatorii au reușit să salveze viețile a peste 100 de persoane care s-au avântat în valurile furioase ale mării.