DISTRIBUIȚI

Deşi maxi-taxi-urile ar trebui să fie alternativa la transportul în comun cu autobuzele RATC, la Constanţa acest serviciu are multe probleme, pornind de la înghesuială şi până la frecvenţa cu care circulă microbuzele.

Un exemplu este linia 312, unde constănţenii aşteaptă şi 40 de minute până la sosirea unui microbuz, deşi maşinile ar trebui să circule la intervale de 7 minute.

La sesizarea Primăriei, Poliţia Locală a verificat atât intervalele de timp, cât şi existenţa documentelor necesare transportului.

Poliţiştii au aplicat 63 de amenzi pentru lipsa avizului de traseu, şoferii de pe microbuze riscând să rămână fără plăcuţele şi talonul de înmatriculare.

Serviciul de maxitaxi a ajuns şi subiect de dispută între consilierul local Andrei Popescu şi şeful OPC, Horia Constantinescu.

Primul a cerut, într-o scrisoare deschisă, controale din partea Protecţiei Consumatorului, semnalând condiţiile improprii de transport din microbuze.

În replică, Horia Constantinescu a spus că problema se află în vizorul inspectorilor de la OPC încă înainte de a fi sesizată de Andrei Popescu.