DISTRIBUIȚI

Noi imagini terifiante descoperite de inspectorii Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor (CJPC) Constanța în bucătăria unei terase de pe litoral. De această dată este vorba de Pizzeria Carlos din Eforie Sud, de unde comisarii CJPC au confiscat, astăzi, aproximativ 40 de kilograme de carne și pește cu termen de valabilitate depășit.

Mai mult decât atât, comisarii CJPC au găsit în incinta unității o mizerie de nedescris, iar cel mai grav este că acolo erau depozitate și gătite alimentele care ajungeau mai apoi în farfuriile clienților.

„Cred că deficiențele din imagini vorbesc de la sine. O bucătărie de vară ca pe vremea când aici venea Regina Maria la mare sau chiar străbunica acesteia. Lucruri depozitate într-un mod impropriu cu produse ieșite din termenul de valabilitate, stocate total neconform, gătite într-o bucătărie de vară, pe caldarâm, sub cerul liber, fără a se respecta măcar normele elementare, de bun simț, în ceea ce înseamnă alimentație publică“, a explicat comisarul șef al CJPC Constanța, Horia Constantinescu.

Administratorul terasei a fost sancționat cu 25.000 de lei pentru neregulile constatate de inspectorii de la Protecția Consumatorilor. Trist este că, spune comisarul șef al CJPC, astfel de amenzi sunt aplicate aproape la ordinea zilei pe toată întinderea litoralului, în urma carențelor constatate la unitățile de alimentație publică. De asemenea, în cazul unității comerciale din Eforie Sud, CJPC a dispus oprirea temporară a activității până la remedierea deficiențelor.

„Nu găsim altă formulă să-i convingem să-și remedieze deficiențele înainte de a ajunge noi în control. Este prea târziu din punctul meu de vedere. Înseamnă că până acum au reușit să păcălească o sumedenie de turiști, servind produse total neconforme și pregătite într-un mod total impropriuׅ“, atrage atenția Horia Constantinescu.

Vara aceasta, comisarii CJPC au aplicat pe litoral amenzi chiar mai mari de până la 90.000 de lei, în funcție de modalitatea comerciantului de a se supune controlului realizat de autorități. „În fața unui act de control, atitudinea comerciantului trebuie să fie una responsabilă și în de asumare a deficiențelor. Amenzile record pe care le-a dat au avut la bază încercarea de a împiedica acțiunea de control, ceea ce înseamnă o sancțiune mult mai mare“, a mai explicat comisarul șef al CJPC Constanța.