DISTRIBUIȚI

Traficul prin punctele de frontieră din judeţul Constanţa a crescut faţă de anii trecuţi, iar cel mai aglomerat este în continuare punctul de trecere de la Vama Veche.

Acesta devine foarte solicitat mai ales în weekend, când timpul de staţionare este de peste 30-40 de minute, deşi a fost extins tranzitul cu încă o bandă.

„Avem așa-zisul trafic de weekend pentru a fluidiza, pentru a oferi participanților la trafic un timp foarte scurt de așteptare în mașină. Avem un sistem informatic ce monitorizează acest lucru, sunt camere de luat vederi, care se fixează pe plăcuță și se știe astfel când a intrat omul în coloană și când se termină“. Explică directorul Gărzii de Coastă, Ionel Trușan.

Însă, de la jumătatea lunii viitoare, vor putea fi folosite şi punctele de trecere a frontierei de la Lipniţa şi Dobromir.

„Partea bulgară a fost anunțată, punctele sunt deschise pentru traficul internațional, mijloacele de transport pot fi până la 3,5 tone, iar programul este de la 08:00 la 20:00“, a mai specificat directorul Gărzii de Coastă Constanța.

Astfel că, pe lângă Vama Veche, Negru Vodă şi Ostrov, vor mai exista încă două puncte de trecere a frontierei, pentru a descongestiona traficul spre şi dinspre Bulgaria.

Discuții

comments