DISTRIBUIȚI

O revelație a muzicii ușoare în anii `80, cântăreața Marina Scupra s-a stins din viață, în urma unei lungi suferințe, după ce a fost diagnosticată cu o formă de cancer. Solista cu o voce remarcabilă a avut numeroase piese de succes difuzate la Radio Vacanța în anii 1980 și 1990.

Premiată la festivaluri şi adorată de public, artista a ieşit în ultimii ani din lumina reflectoarelor, iar la doar 49 de ani a primit un diagnostic crunt din partea medicilor: cancer. Boala a răpus-o în doar câteva luni.

Marina Scupra a murit într-un spital din Capitală, unde era internată pentru tratament.

Artista şi-a ascuns suferinţa de colegi şi prieteni. Octavian Ursulescu, care a prezentat-o pe Marina Scupra în numeroase spectacole, a declarat la România TV că a aflat de suferinţa Marinei Scupra chiar cu o zi înainte de decesul acesteia.

Mirabela Dauer, colegă de scenă şi prietenă cu Marina Scupra, este devastată de pierdere. „Draga mea, Marina… Te-ai stins prea devreme. Să-ți găsești liniștea acolo unde ai plecat să-i bucuri pe îngeri cu vocea ta minunată. Mi-ai împietrit sufletul de durere dar probabil că Dumnezeu are nevoie de cei buni lângă el… Odihnește-te în pace, OM FRUMOS! Rămas bun, prieten drag!”, a scris Mirabela Dauer pe Facebook.

Marina Scupra şi-a făcut debutul în muzică la Mamaia, în 1983, pe când avea doar 15 ani. Cântăreaţa a fost căsătorită cu compozitorul Dan Dimitriu căruia i-a dărut doi copii, Antonia şi Dragoş. După despărţirea de acesta, artista şi-a regăsit fericirea lângă voleibalistul Claudiu Piţigoi. Acela a fost însă şi momentul în care Marina a decis să îşi rărească apariţiile artistice pentru a se dedica familiei, iar în ultimii ani a fost profesoară de canto la Şcoala Populară de Artă, însă problemele de sănătate i-au dat viaţa peste cap.

Colegii de breaslă au fost alături de ea în încercarea prin care trecea. Mirabela Dauer postase pe Facebook un mesaj încurajator pentru buna sa prietenă.

„Gânduri pentru draga mea Marina Scupra.

Te cunosc de mică și tu știi că-ți sunt cu gândul aproape și cu sufletul lângă sufletul tău.
Mai știu că în viață caracterele puternice se arată în momente grele. Iar tu cu siguranță ești un om puternic și momentele grele vor deveni o amintire.
Eu știu ca Dumnezeu drăguțul mă iubește și l-am rugat cu inima deschisă să te țină de mână și să te aducă acasă.
N-am mai stat de mult la o cafea, să depănăm amintiri și să ne amuzăm ca pe vremuri.
Eu am pus ibricul pe foc și te aștept.
Să nu întârzii mult…
Vă rog și pe voi prieteni dragi să-i spuneți o vorbă frumoasă și să-i trimiteți un gând bun.
I-ar prinde bine și s-ar bucura tare să vă știe aproape.
Te-astept, Marina!
Luptă! Știu că poți…
Nu întârzia mult că dă cafeaua în foc…”
, a scris Mirabela Dauer pe pagina sa de socializare.