DISTRIBUIȚI

Printr-o spaimă cumplită a trecut astăzi o familie de clujeni venită în vacanță la Mamaia. Fetița de doar șase ani a cuplului s-a pierdut în mulțimea de pe plajă. Tatăl copilului nu a stat pe gânduri și a venit la sediul Radio Vacanța – Vila nr. 1 din Mamaia – și a anunțat dispariția micuței Maria. Realizatorii Radio Vacanța au difuzat informația în eter, iar un salvamar care a reținut semnalmentele micuței Maria a reperat-o pe plajă și a dus-o înapoi la părinții ei.

La fel s-a întâmplat astăzi și cu un alt băiețel, care, de asemenea, în joacă, s-a îndepărtat prea mult de părinți și s-a rătăcit în furnicarul de pe plaja de la Mamaia. Și în cazul lui, părinții au cerut ajutor la Radio Vacanța, iar astfel au reușit să-ți găsească fiul.

Radio Vacanța a lansat campania „Copiii nu se pierd, ajung la Radio Vacanța – Brățara de Vacanță“. Zilnic aproape, voluntarii campaniei iau la pas plajele din Mamaia, Constanța și restul stațiunilor de pe litoral unde împart brățări de vacanță. Acestea sunt aplicate la încheietura mâinii copilului, iar pe ele sunt trecute datele de contact ale părinților, pentru cazurile în care cei mici se rătăcesc.

Experiența din anii trecuți, dar și de anul acesta demonstrează succesul brățării de vacanță, mulți copii fiind ajutați să-și găsească mai repede familia cu ajutorul datelor inscripționate pe fâșia de hârtie rezistentă la apă.

Brățara de vacanță se găsește la voluntarii campaniei, dar și la cei ai Crucii Roșii și în farmaciile Alphega.