DISTRIBUIȚI

Copiii cu vârste între 7 și 14 ani, din Constanța, au fost invitați joi, 20 iulie, în Parcul Tăbăcărie, să se așeze în băncile Școlii de bani pe roți. Proiectul a fost lansat de o bancă comercială din România și își propune să-i învețe pe cei mici cum să își gestioneze eficient bugetul propriu.

Copiii învață de la specialiști din domeniul bancar ce înseamnă responsabilitatea financiară și cum poate fi gestionată o balanță financiară. Concret, este vorba despre un program interactiv de educație financiară, în timpul căruia micuții sunt învăţaţi prin joc, să-şi gestioneze banii.176142a9-71d7-41fd-9ec4-abbdcd4eb858

În cadrul proiectului, copiii cu vârste cuprinse între 7 şi 14 ani beneficiază gratuit de ateliere distractive.

„România este pe ultimul loc la educaţie financiară”, au punctat organizatorii motivele pentru care au dezvoltat acest proiect.

52c6a1ca-815e-48bf-a648-d3cdad48fbe0Camionul unde au loc atelierele va putea fi găsit până pe 31 iulie în Parcul Tabăcăriei, iar apoi până la 1 septembrie, în Piaţeta Perla din Mamaia.

Educație financiară pe roți este singurul proiect de acest gen din România. El a debutat la București, unde deja au fost instruiți 500 de copii. Pe timpul verii, periplul de mută la mare, unde experții îi învață pe copii că fiecare cheltuială influențează un întreg lanț economic: de la producător, vânzător și până la membrii familiei.

Organizatorii formează grupe de câte 15 copii, iar cei care vor ia parte la eveniment o pot face după completarea formularului disponibil pe site-ul proiectului.