DISTRIBUIȚI

Cel mai înalt oraș din țară, Predeal, este plasat pe culmea ce desparte Valea Prahovei de Valea Timișului, într-o depresiune bine adăpostită de masivele muntoase Bucegi, Baiu, Piatra Mare și Clăbucet. Stațiunea se află la o distanță de 142 de kilometri de București, pe DN 1, la 25 de kilometri de Sinaia și de Brașov.

Cadrul natural, o depresiune amplasată între Munții Bucegi, Baiu, Piatra Mare și Postăvaru, se dovedește a fi benefic pentru oraș.

Temperatura medie este de 14 grade Celsius în timpul verii, și -5 grade, în perioada iernii.

Predeal este situat la o altitudine cuprinsă între 1030 și 1110 metri.

Stațiunea este recomandată pentru tratarea neuroasteniei, pentru revigorarea organismelor slăbite, pentru recuperarea ulterioară suprasolicitărilor fizice sau intelectuale.

Aerul de cură, bogat în ozon și ultraviolete, fără praf și alți agenți alergici, dar și presiunea relativ scăzută a aerului sunt principalii factori de cură.

Obiective turistice sunt traseele pentru drumeții care îți taie respirația, Canionul 7 Scări, Peștera de Gheață, Cheile Râșnoavei, Mănăstirea Sfântul Nicolae, Biserica Ortodoxă Sfinții Împărați Constantin și Elena.

La acestea se adaugă Capela Romano – Catolică Timișul de Jos, Mănăstirea Romano – Catolică Timișul de Jos, Monumentul Eroilor, Valea Râșnoavei, Monumentul Mihai Săulescu și Monumentul Eroilor din Gara Predeal.

Sursa foto: predeal.ro