DISTRIBUIȚI

Conferința de presă care a prefațat turneul Superbet Constanța Streetplay s-a desfășurat miercuri, la Hotelul Sport, detaliile evenimentului fiind oferite de directorul Direcției Județene pentru Sport și Tineret Constanța – Mariana Solomon, președintele Asociației Județene de Baschet Constanța – Andrei Talpeș și organizatorul de la Sport Arena Streetball – Radu Petre.

Aproape 300 de jucători s-au înscris în mai puțin de o oră la Superbet Constanța Streetplay, a șaptea etapă din circuitul național Sport Arena Streetball și unul dintre cele mai așteptate turnee ale anului.

Evenimentul va avea loc în zilele de 22 și 23 iulie în piațeta Perla din Mamaia.

Baschetul 3×3 a devenit recent disciplină olimpică și va fi inclus în programul ediției Tokyo 2020 a Jocurilor Olimpice.

Sport Arena Streetball, împreună cu partenerii săi, printre care și Asociația Terra Semper Fidelis și Asociația Județeană de Baschet Constanța, au susținut activ demersul Federației Internaționale de Baschet de a transforma baschetul 3×3 într-o disciplină olimpică.

În total vor participa 70 de echipe, printre care și trei formații alcătuite din militari americani de la baza Mihail Kogălniceanu.

Premii în valoare de peste 20.000 de lei îi așteaptă pe participanții la Superbet Constanța Streetplay și toți jucătorii vor acumula puncte în clasamentul mondial FIBA 3×3 World Rankings.

Duelurile la categoria Open Masculin se vor da pentru marele premiu în bani, în valoare de 4500 de lei.

Școala Veche și Rahova’s Finest, cele mai bune echipe de baschet 3×3 din România își vor continua duelul din circuitul național.

Băieții din Rahova au bifat trei succese până în prezent, dar Școala Veche a revenit spectaculos și a câștigat la Tulcea Streetplay, primul turneu din zona Dobrogei.

Nu doar sportivii vor avea de câștigat la Superbet Constanța Streetplay.

Concursurile pentru spectatori vor face parte din programul ambelor zile și în drum spre plajă sau spre destinațiile de distracție, fiecare trecător va avea ocazia să-și demonstreze abilitățile pe terenul de baschet.

Trupe de dans și de majorete din Constanța vor anima pauzele dintre meciuri atât sâmbătă cât și duminică.

Superbet Constanța Streetplay este un eveniment marca Sport Arena Streetball, organizat în parteneriat cu Asociația Terra Semper Fidelis Perspectiva pentru Viitor, Primăria Municipiului Constanța și Direcția pentru Sport și Tineret a Județului Constanța.

Radio Constanța/Radio Vacanța susține evenimentul în calitate de partener media.

Un material realizat de Cătălin DONOSE