DISTRIBUIȚI

Designerul Clara Rotescu spune că ținuta inspirată parcă din pelicula „Top Gun“ a președintelui Klaus Iohannis, purtată la baza militară „Mihail Kogălniceanu”, „a făcut ravagii în rândul femeilor“ și consideră că șeful statului a devenit astfel „al doilea Petre Roman revival în lumea politicii românești”.

„Cert este că ținuta cu sacou gen Top Gun a făcut ravagii în rândul femeilor”, a declarat Clara Rotescu, citată de Agerpres.20170713_130840

Designerul îl critică însă pe președintele Iohannis pentru că și-a dat jos sacoul în timpul vizitei și s-a afișat într-o cămașă cu mânecă scurtă, ceea ce este nerecomandat de codul vestimentar al demnitarilor.

„Cea mai mare greșeală din lume: niciun parlamentar, niciun funcționar public din lume nu poartă cămașă cu mânecă scurtă. În lumea diplomației este o greșeală extraordinară. Când apari oficial, când te duci să dai mâna cu niște forțe armate, când te duci să faci un lucru oficial, nu ești pe câmp, ești președintele României. În ziua în care ai fost desemnat președintele României, începi să fii foarte, foarte atent tu și soția ta. Îți iei ghidul vestimentar, care poate este ultima ta problemă, dar care va deveni prima. (…) Trebuia să rămână îmbrăcat cu sacou că era al doilea Petre Roman revival în lumea politicii românești”
, a precizat designerul Clara Rotescu, fost corespondent de război în Iugoslavia.

20170713_130831Președintele Klaus Iohannis a fost primit, joi, la Centrul Administrativ „Mihail Kogălniceanu“ din Constanța, unde a venit cu ochelari de soare, tip aviator, sacou închis la culoare și pantaloni albi. Internauții l-au comparat pe președinte cu Tom Cruise în rolul din „Top Gun” sau cu Arnold Schwarzenegger din seria „Terminator”.

Încă de pe vremea când era primar al Sibiului, Klaus Iohannis obișnuia să se numere printre spectactorii unui festival de modă din oraș, iar, de când a devenit președinte, Iohannis a apelat și la ajutorul designerilor.

sursa foto: Radio România Constanţa