DISTRIBUIȚI

Echipa Radio Vacanța împreună cu voluntarii de la Crucea Roșie au luat și astăzi la pas plaja din stațiunea Mamaia pentru a împărți familiilor cu copii Brățara de Vacanță, în cadrul campaniei „Copiii nu se pierd – Ajung la Radio Vacanța.

Reporter: De ce ai ales să fi voluntar și de ce Brățara de Vacanță?

„Am ales să fiu voluntar deoarece necesită din partea noastră o implicare mult mai mare și lumea trebuie să înțeleagă că nu toate sunt pe bani și foarte multe persoane pun accent pe acest lucru și nimeni nu mai vine în ajutor pur și simplu din propria lui voință“, este de părere o tânără de 17 ani, care a ales să renunțe la timpul ei liber pentru a împărți pe plajă Brățara de Vacanță.

Scopul campaniei „Copiii nu se pierd – ajung la Radio Vacanța – Brățara de Vacanță“ nu este de a le sugera părinților că nu știu să aibă grijă de copii, ci de a veni în sprijinul lor cu o metodă de siguranță suplimentară pentru o vacanță tihnită la mare.

Printre voluntarii campaniei de anul acesta se află și tineri care, în copilărie, s-au pierdut de părinți și știu cât de important este ajutorul altora în astfel de situații. De aceea, ei au ales să se alături misiunii estivale de a împărți Brățara de Vacanță.

Numai astăzi, pe plaja din stațiunea Mamaia au fost distribuite 2.500 de astfel de brățări pe care părinții au notat datele de contact în cazul în care micuții lor se rătăcesc în marea de oameni de pe litoral.

Reporter: V-ați pierdut vreodată copilul?
Turistă: Nu!
Reporter: Dar ce părere aveți despre copiii care se pierd pe plajă?
Turistă: Că au foarte multă energie.

Copiii care au primit astăzi Brățara de Vacanță recunosc faptul că, deși niciodată nu s-au pierdut de părinți, în joacă s-au mai distanțat de locul în care părinții le spuseseră să stea. Părinții mărturisesc și ei că nu au prea multe momente de liniște când sunt în concediu cu copiii, fiindcă trebuie să stea mereu cu ochii în patru.

Reporter: A cui credeți că e vina pentru copiii care se pierd?
Turistă: A părinților, bineînțeles, pentru că nu sunt suficient de atenți.

Chiar dacă se consideră responsabili cu micuții pe care îi au în grijă, atât părinții, cât și bunicii primesc cu multă deschidere Brățara de Vacanță, ca măsură preventivă.

Vinerea viitoare, voluntarii campaniei vor distribui brățări pe plajele de la Eforie, iar sâmbătă vor lua la pas plajele din municipiul Constanța pentru a le explica părinților, bunicilor, dar și copiilor cât de importantă este siguranța în concediu.

Campania Radio Vacanța este susținută de Crucea Roșie și de Inspectoratul de Poliție Județean Constanța prin Biroul de Analiză și Prevenire a Criminalității.