DISTRIBUIȚI

Forțe impresionate au fost mobilizate, în această dimineață, în jurul orei 10:00, pe strada Dobrogei din Constanța, pentru capturarea unui porc evadat dintr-o gospodărie. Inițial a existat informația că ar fi vorba despre un porc mistreț, de la Microrezervația din Constanța, însă directorul Complexului Muzeal de Științe ale Naturii (CMSN), dr. Adrian Bîlbă a declarat pentru Radio Vacanța că este vorba de fapt despre un porc domestic, foarte mare, scăpat dintr-o gospodărie.

Polițiștii Secției 1 din Constanța, cei care acoperă zona unde are loc operațiunea de căutare a animalului spun că au fost informați despre situație și că, de asemenea li s-a comunicat că ar fi vorba despre un porc mistreț.

Până la ora transmiterii acestei știri (14:31), nicio autoritate locală nu a putut oferi detalii certe despre eveniment. Imaginile de mai jos ne-au fost trimise de o locuitoare de pe strada Dobrogei, alarmată de zarva care s-a creeat în cartier.

UPDATE 2
Operațiunea de salvare a animalului este coordonată de cei de la Asociația pentru Protecția Animalelor. Potrivit acestora, porcul a scăpat dintr-o gospodărie, a intrat pe un teren unde există un imobil aflat în construcție, a urcat pe acoperiș – unde a distrus o porțiune de acoperiș învelit cu țiglă -, iar apoi a căzut într-o canalizare.

UPDATE 1
Potrivit unor surse, este de fapt vorba despre un porc domestic ce a căzut într-o canalizare. În zonă au intervenit forțele de ordine pentru a izola zona, până când animalul va fi salvat.

La fața locului este așteptat și un reprezentant de la Protecția Animalelor. Deocamdată nu se cunosc circumstanțele în care porcul a căzut în acea canalizare.