DISTRIBUIȚI

Inspectorii de la Protecţia Consumatorului au descins astăzi, la Năvodari, unde au controlat mai multe unităţi de alimentaţie publică din incinta Taberei Lebăda.
Mai multe terase au fost închise din cauza condiţiilor insalubre descoperite de comisarii OPC.
Au găsit inclusiv alimente depozitate la temperaturi mult peste cele admise, spune şeful OPC Constanţa, Horia Constantinescu:

„Condițiile de depozitare, zonele de preparare, lipsa etichetării, mărfuri expirate, toate acestea au condus la ideea ca 3 dintre locații să fie oprite temporar de la prestarea de servicii, până la remedierea deficiențelor. La gogoșerie, uleiul de palmier era depozitat sub rulotă pentru a sta la umbră, pentru că altfel, pretinde comerciantul, acesta este solid și durează până când se topește. Topping-urile stăteau la peste 32 de grade, în interiorul rulotei. Într-o autoservire, temperatura într-una dintre vitrinele de prezentare a mâncărurilor calde era de 32 de grade”, mai spune Horia Constantinescu.

Şi ieri, au fost verificate 23 de unităţi de pe litoral, iar două dintre acestea au fost amendate cu 4.000 de lei, din cauză că alimentele erau depozitate în condiţii necorespunzătoare.

1 COMENTARIU

  1. O singură nedumerire am cu știrea respectivă, legată de vitrina cu produse calde. 32°C este o temperatură problematică, având în vedere că sunt produse CALDE? ?

Comments are closed.