DISTRIBUIȚI

Hotelurile Unirea şi Naţional, din staţiunea Mamaia au rămas fără certificat de clasificare, în urma unui control al Ministerului Turismului.

Informaţia a fost confirmată pentru Radio Vacanța, de ministrul Mircea Titus Dobre, care a mai precizat că a fost aplicată şi câte o sancţiune de 50.000 de lei.

În urmă cu aproximativ o săptămână, inspectorii Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorului au descins la unul dintre cele două hoteluri de două stele, în urma sesizării făcute de un turist cazat acolo. Omul s-a plâns inspectorilor ANPC că a plătit pentru a sta într-o cameră în care mirosul de mucegai era aproape insuportabil, saltelele de pe paturi erau vechi și pătate, mobila din cameră era vizibil deteriorată, iar cablul TV nu funcționa.

La acea dată, inspectorii ANPC au aplicat sancțiuni conform legii și au impus scoaterea respectivei camere din circuitul turistic. Mai mult, oficialii i-au înștiințat despre situație pe cei de la Ministerul Turismului, autoritatea abilitată pentru a duce la bun sfârșit un control mult mai în amănunt.

Mircea Titus Dobre a mai spus, pentru Radio Vacanța, că o echipă a Ministerului Turismului este în control, astăzi, în staţiunea Neptun.

Controalele vor continua până duminică inclusiv, urmând ca luni, să fie făcut public bilanţul acestora.

În perioada în care certificatul de clasificare este retras, operatorul economic nu are dreptul să desfăşoare activităţi turistice din care să încaseze venituri.
În caz contrar, acesta poate fi sancţionat cu o amendă de până la 50.000 lei.