DISTRIBUIȚI

La Odorheiu Secuiesc, bolnavii de rujeolă care fug din spital sunt aduşi cu poliţia locală înapoi în saloane. Cadrele de la secţia infecţioase a spitalului municipal abia fac faţă avalanşei de noi pacienţi. Bolnavii sunt din Odorheiu Secuiesc şi comuna Beteşti.

În ultimele 30 de zile, la Spitalul Municipal din Odorheiu Secuiesc au fost înregistrate 107 cazuri de rujeolă. În acest moment sunt internate 36 de persoane în saloane cu 28 de paturi. Din cauza numărului mare de bolnavi, a fost necesară suplimentarea paturilor, iar când n-au mai dovediţ pacienţii au fost trimişi la Miercurea Ciuc. Mai mulţ conducerea spitalului a rechemat din concediu medici, asistente şi infirmiere.

Câţiva dintre pacienţi au vandalizat plasele pentru ţânţari şi au fugit din spital acasă. Au fost aduşi înapoi cu poliţia locală care acum patrulează în curtea instituţiei şi verifică vizitatorii. Ca măsură de prevenire a extinderii bolii, conducerea spitalului a interzis vizitele în secţia de infecţioase iar în spital a fost limitat accesul aparţinătorilor bolnavilor.

Sursa: RADOR