DISTRIBUIȚI

În momentul în care dorim să alegem locația pentru a pleca în concediul mult așteptat apelăm la internet. Aici găsim detalii despre ofertă, dar și despre impresiile turiștilor; și cum în această perioadă cei mai mulți aleg să vină la mare, am avut curiozitatea să văd opiniile celor care au fost cazați în Eforie Nord. Sunt turiști care nu ar mai veni a doua oară. Alții, în schimb, recomandă stațiunea.

„Sunt în concediu la Eforie, mă simt foarte bine, sunt cu fetița, suntem cazate la hotel, vremea e frumoasă“, afirmă o turistă din Pitești. Aceasta mai spune că a ales să vină la Eforie Nord pentru că este mai aproape de Constanța, iar prețurile sunt mai bune decât în alte stațiuni. „În Mamaia, în Neptun este totul foarte scump“, e de părere turista. Femeia adăugă faptul că deja și-a format un obicei din a veni an de an, în ultimii opt ani, la Eforie pentru a petrece vacanța de vară.

Ce poate face pentru a se simți bine la mare un turist care a optat pentru stațiunea Eforie? Aflăm chiar de la cei în cauză:

„Se poate sta la relaxare pe plajă, se poate asculta muzică. Ne bucurăm de bronzul pe care îl căpătăm și ne bălăcim în valuri. Seara ieșim la terasă“, dezvăluie un turist.

Turiștii cu care am stat de vorbă spun că pentru un sejur la Eforie cheltuie în jur de 8.000 de lei, o sumă acceptabilă, spun ei, în comparație cu alte destinații tot de pe litoralul autohton.
De la an la an orașul Eforie transformă, iar schimbările sunt de bun augur, afirmă turiștii.

„Plaja este mai curată, șezlongurile mult mai curate, m-am simțit foarte bine“, mărturisește o turistă. plaja-azur-eforie-nord_3

Unii vin la Eforie pentru a-și găsi jumătatea.

Reporter: „De unde sunteți?“
Turist: „Din Chișinău“
Reporter: „În ce condiții stați?“
Turist: „Aici, la hotel, e super! Tare mult îmi place. Este prima dată când vin, dar îmi place foarte mult“
Reporter: „V-a recomandat cineva stațiunea Eforie sau pur și simplu v-ați gândit să veniți aici?“
Turist: „Da, mi-a recomandat fratele meu“
Reporter: „Sunteți singur sau sunteți însoțit?“
Turist: „Sunt singur“
Reporter: „Poate plecați în doi de aici?“
Turist: „Poate găsesc pe cineva“

Să nu omitem însă faptul că Eforie este o stațiune balneară de interes național, iar unii dintre turiști aleg să vină aici pentru tratament.

Este și cazul unei doamne trecute de prima tinerețe, care a venit din Titu, județul Dâmbovița, pentru a-și recăpăta mobilitatea de odinioară în urma procedurilor la sanatoriul balnear din Eforie Nord. Femeia își amintește că obișnuia să vină și în tinerețe în concediu la Eforie, îi plăcea mult atmosfera și condițiile, iar acum a ales să revină cu soțul pentru a beneficia împreună și de facilitățile de tratament ortopedic. Iar condițiile pe care le-au găsit nu i-au dezamăgit deloc.
Eforie-Nord-Aqua-Park-01
La Eforie Nord este amplasată și una dintre cele mai plăcute atracții turiste ale litoralului și ne referim aici la parcul acvatic din zona lacului Belona, cel mai mare aqua park din sudul litoralului, o bucurie atât pentru copii, cât și pentru părinți.

De asemenea, pe timpul verii, la Eforie Nord au loc seară de seară spectacole de circ.

Un material realizat de Aurelia MIERLUȘ

Discuții

comments

2 COMENTARII

Comments are closed.