DISTRIBUIȚI

Cum pot fi răcorite zilele toride de vară la Constanța? Ați spune că briza Mării Negre este de ajuns, însă de astăzi, de mare ajutor ne va fi și Festivalul Înghețatei. Până pe 2 iulie, Piața Ovidiu va găzdui zeci de producători de înghețată, de prăjituri în cadrul unui eveniment în premieră pentru Cetatea Tomisului. Nu vor lipsi spectacolele pentru copii și concursurile cu premii dulci.

În aceste zile, zona veche a orașului Constanța, mai precis Piața Ovidiu găzduiește Festivalul Înghețatei. Producătorii se pot mândri cu noutăți în materie de arome, tocmai de aceea le și prezintă meșteșugit. Cea de nuci cu arțar este vedeta sezonului, ne anunță participanții.

„70-80% din consumul de înghețată din România e clasic, adică oamenii merg pe aromele de ciocolată și vanilie, pentru că pe acestea le cunosc, dar avem și lucruri interesante , avem de exemplu, nuci cu arțar, e ceva ce merită încercat, sortimente de înghețată cu caramel sau cu fructe de pădure“, dezvăluie unul dintre comercianții de la festival.

Producătorii de înghețată s-au gândit și la o prezentare inedită pentru deliciosul preparat estival. Vor fi, de data aceasta, cornete în culorile curcubeului, de la verde crud la portocaliu exotic. Cei mici abia abia așteaptă să le descopere.

Prima ediției a Festivalului Înghețatei din Piața Ovidiu se desfășoară până duminică, 2 iulie.

Un material realizat de Silvia PASCALE