DISTRIBUIȚI

Unul dintre cele mai mari evenimente muzicale, de artă şi creaţie şi nu numai, „Dakini Fest“ își deschide porţile, astăzi, pe plaja de la Tuzla.

Pe trei scene, peste 100 de artişti vor performa în faţa a peste 10.000 de spectatori, pe ritmuri chill/live, micro-house și psy-trance. Organizatorii au mai pregătit ateliere de artă și creație, de yoga, cât și o zonă de camping și una destinată copiilor. Autoritățile locale se declară extrem de mulțumite deoarece vor primi 2% din costul biletelor, dar și pentru că locurile de cazare din comună sunt ocupate.
dakini fest 2
Primarul Reșit Taner susține că evenimentul, care se va încheia duminică, pe 2 iulie, a pus comuna pe „harta“ evenimentelor estivale din sudul litoralului, iar localitatea sa câştigă şi financiar, dar şi din punct de vedere al promovării sale ca staţiune turistică.

„Pentru localitatea Tuzla este, de când știu eu, de când eram copil, este cel mai mare eveniment. Suntem foarte bucuroși că s-au vândut aproximativ 10.000 de bilete. Primăria beneficiază de aproximativ 2% din valoarea biletului, deci peste un miliard va veni din vânzarea celor aproximativ 10.000 de bilete vândute. Sperăm să se mai vândă ceva, cât mai mult am vrea noi. În Tuzla, toată lumea care a avut cazare, a închiriat la prețuri destul de bune. Problema vine din faptul că nu avem cazări prea multe. Din această cauză beneficiază din nou și stațiunea Eforie“, a spus primarul comunei Tuzla, pentru Radio Constanța.

În ceea ce priveşte ediţiile viitoare, Taner Reşit este convins că, eliminând micile stângăcii ale unui festival aflat la început de drum, ediţiile din anii următori vor beneficia de prezenţa a peste 15-20.000 de spectator.
dakini main
Potrivit organizatorilor, Festivalul Dakini s-a născut din dorința de a împărtăși participanților o abordare diferită asupra vieții, libertății de exprimare și manifestare, acceptare și toleranță, totul într-un cadru de poveste, pe malul Mării Negre.

Printre DJ-ii invitaţi se numără: la CHILL STAGE – Desert Dwellers, Carbon Based Lifeforms, Kaya Project, Suduaya, Solar Fields, Vibrasphere, Kukan Dub Logan etc, la MICRO STAGE – Herodot, Priku, Piticu, Gescu, Arapu, Suciu, Cap, Mihigh şi mulţi alţii, iar la PSYTRANCE STAGE – Astrix, Avalon, Loud (live).

Un material realizat de Dana LEBED

Discuții

comments