DISTRIBUIȚI

Într-o conferință de presă susținută astăzi primarul orașului Ovidiu, George Scupra, a anunțat pentru perioada următoare un program încărcat de activități culturale, sportive, educative. Astfel, în Ovidiu vor avea loc trei mari manifestări:

  • Simpozionul ovidienii, ce se va desfășura joi;
  • Fstivalul cântecului popular Elena Roizen, ediția a X-a-în perioada 1,2 iulie;
  • Zilele orașului, ediția a IX-a-începând de mâine.

George Scupra a precizat, în privința Simpozionului ovidienii  că pe lângă discuțiile de natură științifică, vor avea loc expoziții de sculptură, pictură, artă plastică. Totodată va fi prezentată o piesă de teatru realizată 100% pe versurile poetului exilat la Pontul Euxin, cu muzică special creată. În același timp va avea loc și o lansare de carte, „Ovidiu-două milenii de neuitare” realizată de 50 de autori:

„Suntem singurii din lume care purtăm numele poetului și am spus că suntem îndreptățiți, în primul rând noi, să facem acțiuni culturale de acest gen“, a adăugat George Scupra.

Primarul de la Ovidiu a mai anunțat, pentru Festivalul de folclor, că va fi prezentat un documentar realizat în memoria cântăreței Elena Roizen și a precizat că la această manifestare nu sunt invitate nume spectaculoase ale scenei muzicii populare ci artiști consacrați la acest festival (câștigătorii edițiilor anterioare).

În ceea ce privește manifestarea Zilele orașului aceasta va cuprinde o serie de activități sportive în care au fost implicați1.500 de copii din localitate. Vor fi crossul orașului-ediția a IV-a, Cupa Ion Podaru la rugby-ediția a II-a, Cupa Ovidiu la haltere-ediția I, kureș, concursuri de șah, table, caiac-canoe, fortbal.

Toate manifestările se vor desfășura în cinci locații din oraș: debarcader, parc faleză, club sportiv, stadion și Centrul cultural Elena Roizen.