DISTRIBUIȚI

Un incendiu a ajuns duminică în parcul natural Donana din sudul Spaniei, după ce a provocat evacuarea a peste 1.500 de persoane, au anunțat autoritățile, relatează AFP, citată de Agerpres.

Incendiul, care a izbucnit în seara zilei precedente în comunca Moguer (sud-vest), „a pătruns în limitele spațiului natural al Donana”, inclus în patrimoniul mondial al UNESCO, a declarat duminică dimineață la televiziunea publică adjunctul pentru portofoliul mediului din cadrul guvernului regional al Andaluziei, José Fiscal.

Focul a dus la evacuarea a peste 1.500 de persoane, în special dintr-un camping al acestei regiuni turistice, a adăugat el.

Zece elicoptere, șapte avioane și patru hidroavioane au fost mobilizate pentru a lupta împotriva focului, potrivit serviciilor de urgență.

Serviciile de urgență au anunțat că au mutat 750 de persoane, precizând că însă că mai multe au părăsit zona prin propriile mijloace.

Autoritățile nu sunt în măsură să precizeze ce suprafață a fost afectată de incendiu, sinistrul nefiind încă adus sub control.

„Factorul uman nu este exclus” în declanșarea incendiului, a precizat președinta regiunii, Susana Diaz.

Spania este afectată de un secetă precoce și mai multe zone ale țării erau în situație de risc de incendiu maxim, printre care și o mare parte din provincia Huelva, unde s-a declanșat incendiul.

În Portugalia vecină, 64 de persoane au murit și peste 250 au fost rănite în incendiile de pădure care au fost aduse sub control joi.