DISTRIBUIȚI

Agenţia Naţională Antidrog, prin Centrul Antidrog Constanţa, marchează astăzi Ziua Internaţională împotriva Consumului şi Traficului Ilicit de Droguri, printr-o activitate în Parcul Tăbăcăriei.

Voluntarii antidrog au inițiat un atelier de yoga în aer liber, precum și alte activități sportive. S-a jucat baschet, volei, dar și minifotbal. Activitățile au fost deschise cu un program de dans al majoretelor de la Liceului George Emil Palade din Constanța.
890a776d-4ab9-49f3-adaa-330a7311accd
Întregul eveniment a fost consacrat în special tinerilor, dat fiind faptul că vârsta celor care încep să consume aceste substante este în continuă scădere, după cum afirmă chiar şeful Centrului Antidrog Constanța, comisarul Marius Cristian Oprișan.

„Vârsta minimă de inițiere a consumului de droguri, ca medie, este undeva la 15 ani. Am avut și cazuri de tineri de 13, de 14 ani… În primul rând îi informăm ca, în urma datelor corecte și complete pe care ei le primesc, ei singuri să ia decizia corectă, respectiv aceea de a sta departe de consumul de droguri. Noi ne concentrăm acum în special pe acțiuni de atragere a tinerilor către activități sănătoase de petrecere a timpului liber, ca alternativă la consumul de droguri“, a declarat pentru Radio Constanța, comisarul Cristian Oprișan.

Campania naţională „Colorează-ţi viaţa altfel… fără droguri!”, se adresează în special persoanelor cu vârste cuprinse între 15 şi 64 ani.
0d979925-5b08-4522-aea3-7a0e90dd4c2b
Următoarea actiune antidrog va avea loc săptamana viitoare, pe 29 iunie, pe plaja Tuzla, la Festivalul Dakini.

Voluntarii antidrog vor împărţi materiale informative despre prevenirea consumului de droguri.