DISTRIBUIȚI

Turiștii care vin pe litoral sunt protejați în acest an prin intermediul unor puncte de prim ajutor. Unul modern a fost instalat în stațiunea Mamaia. Ștefan Taran, șeful Serviciului de Protecție Civilă din cadrul Primăriei Constanța:

„Anul trecut am început această activitate împreună cu SMURD-ul din subordinea ISU Dobrogea și a mers mai greu la început, ca orice lucru nou, însă anul acesta am luat măsuri din timp, încă din iarnă, astfel încât acum putem fi bucuroși de faptul că am reușit să instalăm la Mamaia, în dreptul hotelului Ovidiu, un punct de prim-ajutor ultramodern, dotat de Primăria Constanța cu tot ce era necesar, inclusiv un container modern, cu aer condiționat, pompierii vin cu șenilatele, cu bărcile, cu personalul care intervine în caz de urgență pe plajă“, afirmă Ștefan Taran.

Alte puncte au fost instalate și pe plaja Modern.

„Primăria Constanța a instalat pe plajele pe care le are în subordine adică cele din Mamaia și plaja Modern, șapte puncte de prim-ajutor, de salvamar. Cinci sunt la Mamaia și două pe plaja Modern. Aceste puncte și ele la rândul lor au în primul rând oameni instruiți să salveze vieți și, parțial, tehnică medicală pentru acordarea primului ajutor. Salvamarii împreună cu angajații punctului de prim-ajutor colaborează, au dispozitive de comunicare radio și din acest punct de vedere credem că vom avea un an fără probleme“, a mărturisit șeful Serviciului de Protecție Civilă, Ștefan Taran.

O altă zonă vizitată de turiști este Peninsula municipiului Constanța. Clădirile vechi construite la începutul anilor 1900 sunt un adevărat pericol pentru trecători. În municipiu sunt cinci clădiri cu bulină roșie:

„Pericolul este că, bucăți din zidăria acestor clădiri, din acoperișul acestor clădiri este posibil să fie luate de vânt, să cadă și să rănească turiștii și cetățenii municipiului Constanța. În acest context, Primăria Constanța a luat măsuri și sunt în curs de implementare. Am pus garduri de protecție pentru a se interzice accesul la acele clădiri, de asemenea am montat benzi reflectorizante, care să oblige populația să ocolească aceste imobile cu risc de a genera accidente“, a mai explicat Ștefan Taran.

Un material realizat de Adrian BĂNCILĂ