DISTRIBUIȚI

Condiții insalubre greu de imaginat pentru anul 2017, asta au descoperit inspectorii Comisariatului Județe care au mers astăzi în control la celebra patiserie Cuptorul cu Plăcinte din Satul de Vacanță.

Pe lângă zeci de kilograme de marfă neetichetată și depozitată necorespunzător, inspectorii OPC au constatat că imobilul în sine este insalubru și impropriu desfășurării de activități de alimentație publică.

În filmările făcute în timpul controlului pot fi văzute țevi pline de rugină, pereți murdari și scorojiți.

Carnea destinată vânzării era depozitată în condiții neconforme. Spre exemplu, inspectorii au găsit preparate din carne de porc depozitate în cutii de dezinfectant. Muștarul, ketchup-ul fără etichetă și termen de valabilitate înscris pe ambalaj erau depozitate în vechi cutii de vopsea.

„În urma unei sesizări telefonice primite, am mers într-un control la fața locului, unde am descoperit lucruri cum cu greu puteam să-mi imaginez. Sute de kilograme de carne depozitate într-o manieră vecină cu epoca primitivă, direct pe pardoseală, în zona de depozitare a reziduurilor, astfel încât accesul în camerele de frig se face direct dintr-o zonă insalubră“, a declarat șeful CJPC Constanța, Horia Constantinescu, pentru Radio Constanța.

Acesta a mai precizat că administratorul patiseriei nu a putut prezenta, cel puțin pentru moment, documente de proveniență pentru majoritatea mărfii, care și așa se afla într-o stare avansată de degradare.

„Chiar dacă alimentele sunt în termen de garanție, dar sunt depozitate necorespunzător, trebuie să înțelegem că ele devin un pericol pentru sănătate“, a mai spus Horia Constantinescu.

Șeful CJPC a cerut în acest caz și sprijinul inspectorilor sanitar-veterinari, dar și a celor de la antifraudă.

Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorului a aplicat administratorului unității de alimentație publică sancțiuni în valoare cumulată de aproximativ 30.000 de lei, pentru neregulile constatate.

sursa foto + video: CJPC Constanța