DISTRIBUIȚI

În premieră la Constanța, mediul de afaceri și societatea civilă au inițiat un proiect cooperativ, cu finanțare privată, prin care operatori ai lanțului turistic iși deschid facilitățile din sudul, centrul și nordul Dobrogei partcipând la Tour-X, un proiect care iși propune să atragă cât mai mulți turiști de pe litoral, către cetățile, cramele și munții de corali, mănăstirile și tradițiile interetnice ale sud-estului României.

Tour-X reprezintă o nouă platformă pentru rezervări de experiențe turistice și urmează să fie lansată pe 25 iunie 2017 în cadrul unui tur de experiențe denumit sugestiv  Ruta Albastră „Între Cetăți și Ape.” Tour-X este un concept inovat de ong-ul Inomar Cluster, promotor al unui produs de experiențe dobrogene, alternativă pentru turismul de sezlong. Tour-X oferă Experiențe în Dobrogea frumoasă și captivantă, un ținut activ care lasă mereu loc schimbării și diversității. Dobrogea poate fi o Experiență de neuitat pentru oricine alege să o străbată, fie pentru câteva ore, fie pentru câteva zile, dobrogean sau nu.

Proiectul Tour-X  promovează Experiențele în Dobrogea, unde avem la îndemână alegeri aventuroase în munții bătrâni ai Măcinului, istorie cât cuprinde, tradiții încă bine păstrate în sate și gospodării primitoare ale țăranilor dobrogeni, hrană gustoasă și naturală, aer curat, pământ, apă, cer și o multitudine de oameni veniți din vechime pe aceste meleaguri!

“Descoperiți Dobrogea prin Experiențe turistice” este îndemnul programului-pilot Tour-X, un proiect marca  ong-ului Inomar Cluster, cu participarea Asociației Țăranii Dobrogeni,  prin care, atât turiștii cât și constănțenii sunt invitați să descopere rute inedite ce străbat Dobrogea în lung și în lat.

 

Produsele turistice prezentate prin noua platformă includ trei „rute”, albastră, verde și mov și fiecare rută cuprinde cel puțin două tururi de experiențe. Fiecare tur din rutele de turism experiențial conțin căte o degustare de vinuri, două mese cu produse și ingrediente dobrogene. Biletele (Xpass) pentru aceste experiențe pot fi rezervate începand cu 1 iulie 2017,  în recepțiile hotelurilor de pe litoral unde se vor găsi flyere și broșuri cu informații complete despre  Tour-X sau după data de 26 iunie 2017 pot fi rezervate online pe platforma www.tourx.ro sau pe www.litoralulromanesc.ro sub meniul Experiențe pe Litoral.