DISTRIBUIȚI

Astăzi, se desfășoară la Constanța ediția a cincea a cursei Skirtbike, eveniment care le provoacă pe doamne şi domnişoare să pedaleze pe un traseu de 10 kilometri, îmbrăcate în ţinute marinăreşti.

Startul s-a dat în jurul orei 11:00, din parcarea mall-lui din parcul Tăbăcărie.

Apoi, fetele au pornit într-o paradă, pe bulevardele Alexandru Lăpuşneanu, Mamaia, Tomis şi pe str. Traian, până în Piaţa Ovidiu, cu sosirea pe plaja Modern.

Despre avantajele participării şi ce înseamnă Skirtbike ne-a vorbit azi, la interviul dimineţii, Anda Nicola.

Skirtbike este o promenadă pe străzile orașului Constanța, precum și în alte 14 orașe din țară, pentru a demonstra că bicicleta poate fi un accesoriu chic în viața de zi cu zi. Nu este până la urmă musai sî o folosim numai atunci când suntem îmbrăcate în ținute sport sau doar atunci când vrem să facem sport. Fetele, dacă doresc să se mai înscrie, până la 11:00, vor avea avantaje cu acel kit de participare, în care avem vouchere, tot felul de mostre, cu care le-am obișnuit în fiecare an pe participante“, a dezvăluit Anda Nicola, la interviul dimineții, la Radio Constanța.

Tematica ediției de anul acesta s-a concentrat în jurul celebrării specificului orașului Constanța, astfel că fetele vor purta ținute inspirate din stilul marinăresc, la care vor asorta clasicul și mereu seducătorul ruj roșu.

Este un eveniment care promovează libertatea de mișcare, astfel că mereu participarea va fi mereu gratuită. Dezavantajul este că numărul de kit-uri de care dispunem este în fiecare an limitat“, spune Anda Nicola, dar în același timp specifică faptul că organizatorii depun eforturi pentru a atrage mai mulți sponsori de la an la an.

Fetele care s-au înscris în cursa de pedalat în ținute chic sunt susținute, de fiecare dată și de domni, unii dintre ei, cu un simț al umorului ceva mai bine lucrat s-au costumat cu rochii și fuste sau kilturi și au pedalat alături de doamne și domnișoare.

Competiția este însă una adresată cu precădere femeilor, în care este promovată feminitatea, de aceea s-a și optat pentru mersul în fustă pe bicicletă.

În fiecare an am avut voluntari, chiar și de la cluburile de ciclism sau de la echipele care fac plimbări foarte des în Constanța, prietenii noștri bicicliști, iar ei ne susțin. Sunt foarte mulți voluntari care vin și pe traseu și ne ajută să ducem cursa la bun sfârșit“, a mai adăugat Anda Nicola, care a ținut să mulțumească totodată polițiștilor și jandarmilor care sunt alături de echipa Skirtbike Constanța și veghează la buna desfășurare a cursei.

Unele dintre doamnele care participă astăzi la Skirtbike aduc cu ele și copiii. Organizatorii susțin demersul, atât timp cât mămicile își asumă toate măsurile de siguranță pentru cei mici pe durata cursei.

De la ediție la ediție, spune Anda Nicola, crește numărul participantelor, dar și numărul fetelor care își cumpără biciclete.