DISTRIBUIȚI

UPDATE: Uriașul incendiu care a distrus în noaptea de marți spre miercuri un imobil de locuințe în vestul Londrei a făcut ‘mai mulți morți’, a declarat șefa echipelor de pompieri din capitala britanică, informează AFP.

‘Există mai mulți morți. Nu pot confirma o cifră concretă pentru moment din cauza dimensiunii și complexității imobilului’, a afirmat Dany Cotton, responsabilă a London Fire Brigade, într-o declarație de presă.

—————————————————-

Cel puțin 30 de persoane au fost rănite într-un uriaș incendiu care a distrus în noaptea de marți spre miercuri un imobil de locuințe de 27 de etaje, la Londra, au anunțat serviciile de ambulanță din capitala britanică, informează AFP.

MAE: Ambasada României în Marea Britanie verifică dacă au fost cetățeni români afectați de incendiul de la Londra

‘Putem confirma că am dus 30 de pacienți la cinci spitale diferite’, a anunțat Stuart Crichton, directorul-adjunct pentru operațiuni la London Ambulance Service, într-un comunicat publicat miercuri dimineața devreme.

Acest prim bilanț riscă să se agraveze, în condițiile în care martori au declarat că persoane se mai află încă în interiorul clădirii de 27 de etaje, situată în vestul capitalei britanice, în cartierul North Kensington

La câteva ore de la izbucnirea incendiului, care ar fi izbucnit în jur de miezul nopții, imobilul era în continuare în flăcări miercuri dimineața și o coloană de fum dens se ridica spre cerul Londrei.

Pompierii au fost chemați în jurul orei 01:15 (00:15 GMT) la incendiul care s-a declanșat în acest turn construit în anul 1974. Două sute de pompieri și 40 de autospeciale continuă lupta cu focul, în timp ce un număr necunoscut de persoane s-ar putea încă afla în bloc, potrivit martorilor.

Documente postate online ce datează de circa un an arată că rezidenți s-au plâns în mai multe rânduri de starea imobilului și de riscuri potențiale de incendiu.

Blocul-turn cu 120 de apartamente era aproape calcinat după ce a fost mistuit de flăcări o bună parte din noapte. Potrivit unui jurnalist al AFP, poliția a evacuat o parte din imobilele și casele vecine, amenințate cu prăbușirea unor bucăți mari de la blocul în flăcări, în timp ce unii oameni exprimau temeri că turnul s-ar putea prăbuși cu totul.

Zeci de locatari ai imobilului cuprins de flăcări se aflau pe trotuar, mulți în pijamale, iar unii încercau să-și contacteze rudele blocate în clădire. Ei au fost dirijați de forțele de ordine spre un restaurant vecin, unde primii răniți erau tratați de serviciile de ambulanță. Potrivit poliției londoneze, mai multe persoane au suferit intoxicații cu fum.

Mai multe stații de metrou din cartier au fost închise, la fel ca autostrada M40, care leagă capitala de vestul Marii Britanii, blocată pe ambele sensuri.

Sursa: Agerpres

Sursa foto: Agerpres