DISTRIBUIȚI

Povestea lui Florin Morariu, românul din Londra care a lovit, sâmbătă seara, pe unul dintre autorii atacului de la Londra, a ajuns în presa internaţională.

Gestul său a fost elogiat de jurnaliştii britanici, care i-au dedicat spaţii ample în publicaţii precum The Daily Mirror, The Sun sau The Telegraph.

Într-un interviu acordat pentru Radio Iaşi, tânărul afirmă că nu se consideră un erou.

„Nu m-am dus doar să mă bat cu teroriștii aceia. Eu m-am dus să văd, am luat cu mine, ca măsură de siguranță, două navete de plastic cu care să mă pot apăra cumva. Am parcurs vreo șase metri și deja am văzut acțiunea, teroriștii care începuseră să taie oamenii. M-am gândit că dacă eu ripostez, pot să-l salvez și pe omul care era jos și în același timp să fiu și eu bine. Nu mi-am dorit faimă, nu mi-am dorit să se spună despre mine că sunt erou, nu sunt erou. Sunt doar un simplu om“, afirmă cu imensă modestie, Florin Morariu.

Românul recunoaşte, totuşi, că se teme acum pentru viaţa lui, după ce a apărut în atâtea publicaţii.

Abia ieri a fost contactat de ambasadorul României la Londra, Dan Mihalache, pentru a stabili detaliile unei forme de protecţie din partea autorităţilor.

„Ceea ce putem stabili cu partenerii noștri de cooperare. Suntem pe un teritoriu străin, am avem o cooperare polițienească bună cu Marea Britanie, o cooperare în intelligence și vom vedea exact ceea ce are nevoie, vom stabili un sistem de măsuri împreună cu partenerii de cooperare. Potrivit informațiilor pe care eu pe am de la Metropolitan Police și de la ofițerii români detașați la Metropolitan Police, nu există români reținuți“, a precizat șeful reprezentanței diplomatice a României în Marea Britanie, ambasadorul Dan Mihalache.

Florin Morariu mai spune că s-a acomodat foarte repede la Londra şi că vrea să rămână acolo, până când va reuşi să strângă suficienţi bani pentru a deschide o brutărie similară în Iaşi.

Discuții

comments